Starmali

У

л ОТАРМАЛЛ в БРОЈ 32. 5Д 1881.

Још се може добити „ОРАО" ВЕЛШОВС ИЛУСТРОЈВДНИ КАЛЕНДАР ЗА 1882. ГОД. Цена 50 новчића или I динар. Наручбине из Србије ваља упућивати књижарама В. Валожића и Петра ћурчића у Београду, из осталих крај ева подписатој штампарији. Ко наручи за готов новац или на распродзју у више примерака ових календара добија према количини наручбине највећи рабат. Накладна штампарија А. Пајевића у Новом Саду. Књижевна вест.

РЕД ПЛОбИДБЕ од 29. новембра 1881. до даље наредбе ИЗ НОВОГ САДА у ПЕШТУ, средоми суботом 1/ 5 сата п. п. ИЗ НОВОГ САДА у ЗЕМУН, ТИТЕЉ, ОРП1АВУ и ГАЛАЦоредом и суботом у 1/ 2 3 сата п. п. Нови Сад 28. нов. 1881." ' УПРАВА.

Накладом КОСТЕ МАНДРОВИЋА кљижара у БЕЧУ, I., Ие18сћтагк1; ЈУ&. 8, изаће о Божићу и моћи ће се у свима књижарама добити: авг- друга књига арапских приповедака „ХИЉД4А И ЈЕ4НА НОЋ", са 11 бојадисаних слика, 384 стране, цена 1 Фор. 50 новч или 3 динара. У овој другој књизи налазу се највише ремек-приче : „Аладин или чудотворни жижак", „Лакрдија Абу Хасан" итд. Умољавају се сви они, који имају ирву књигу, да и ову д р у г у што пре наручи, како би тиме ово дело надокнадили. Од прве књиге налази се само још мали број примерака. Обе књиге са 25 бојадисаних слика етају 3 Фр. нли 6 динара. Наруџбине обављају се нлатом у наточ, или ако се пошаље новац поштанском упутницом у напред.

Нх? О ТО п АЈ А> Ји АА

и

Чика Т с

лист

доноси у своме двадесетпрвом броју за 1881 ове чланке: 1. Анђо бранитељ. Песма (са сликом) од чика Јове. 2. На што може да изиђе неумесна шала. 3 Несташна деца, песма од чика Нике. 4. Погађање бројева. 5. Прича о једном прсту. 6. Несретна КаФина, жалосна игра (са више слика). 7. Ко ће погодити? 8. Спарта и Ефори (са сликом). 9. Сат и трунак и сајџија, песма од — ј. 10. Пркос, песма. 11. Језикословно. 13. Мали маза. 14. Овејана зрнца. 15. По нешто о тицама. 16. Даштања. 17. Решења даштања. 18. Чика Јовина пошта. Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу Бг. Ј оу . Јотапоугс ТУ1еп, "^Уаћгт^егз^газзе 9 — „Невен", чика Јовин лист, излази два пут месечно на читавом табаку. Цена је за АустроУгарску на читаву годину 4 Фор., на пола године 2 Фор. За Србију, Црну Гору и остале крајеве 10 динара или 5 Фор. у банкама на читаву годину, односно 5 динара или 2 Фор. 50 нов. на пола године, и шиље се на адресу Штампарије А. Пајевића у Новом Саду.

ОГЛАСИ. Част нам је п. т. публици Новога Сада и околине на зпање ставити, да смо наш ФотограФски завод иод Фирмом КВНИГ И СИНГЕ? отворилп 1. јуна п. н. у сада СтеФановићевој кући одмах до Шнајдеровог хотела, и да смо га зарад удобпости иубблике снабдели са свима у ову струку спадајућим реквизитима и особитом удобношћу. Ослањајући се на многогодишње у ту- и иноземству набављено искуство, што смо га стекли у току нашег рада, бићемо с особитим обзиром па вештачки укус а. т. публике вазда готови, да све нами достављене налоге савесно, тачно и сасма брзо изведемо, како би тиме свима на нас стављеним захтевима но поднесеним жељама за доста учипили, и у свако доба оправдали иоклњено нам цењено поверење; зарад укусне израде .сликанабавили смо себи најновије инглеске и Француске апарате иодекорације, и труди ћемо се вазда, да задобијемо потпуно задовољство пошт. публике. ПрепоручуЈући наш са свима удобностима снабдевен завод благонаклоности н. т. публике молимо да би имали доброту што обилатије потпомоћи ово наше са знатним материјалним жртвама скопчано подузеће а ми обећавамо у напред, да ћемо тачном и савеспом послугом у свако доба оправдати ову благонаклоност. Нови Сад јула 1881. С поштовањем 13—18 ' КЕНИГ и СИНГЕР.

-по наЈНовијоЈ американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике ФЕЛИКСА БЛАЖИЧЕКА У БЕЧУ ■ у солидарности и каквоћи израде не уетупају ни једној до сада познатој Фабрици а у ' цени знатно јеФтиније. — Наручбине прима и одКправља госп. ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, ћ/агепћоГ, код кога се могу мустре видитп и цене

сазнати.

22—30

Штампарија А. Пајевижа у Новоме Саду.