Starmali

292

,СТАРМАЛИ" ЕРОЈ 36. ЗА 1881.

*4

+> Н Е В Е Н Чика Товин лист

доноси у своме двадесетчетвртом броју за 1881 ове чланке: 1. Мала појачица Мара, песма (са сликом) од Чика Јове. 2. Ред, приповетка 3. Вољи јунак одгаврана, песма (са сликом) од малог Жарка. 4. Добро дете 5. Капљица, (по немачком) од —ар Ар— 6. Божић у Аустралији (са сликом) од Чика Јове. 7. Во и комарац, од Љ. П. Н. 8 Прве капке зноја, или први пут на орању, песма од Алк. ђ. Нуше. 9. Реке, по нем. од В. Ј. Јанковића 10. Жаба и бик, од Љ. П, Н, 11. Мрвице, од Љ. П. Н. 12. Рчак, (са сликом) 13. На муци се познају јунаци. 14. Племенити Саладин. 15. Кућа у руског сељака песма (са сликом) од К. Л. 16. Чини добро па не кај се, од Рајка. 17. Пчела и дечко, песма, од'Алк. Т). Нуше. 18. Краљева се не нориче. 19. Највећи мозак. 20. Александар и Диоген. 21. Пред нову годину. 22, Решење даштања. Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу Бг. Јо^. ЈотапоуГс Т71еп, "УУаћгт§егз1;га5бе 9 — ,Невен", чика Јовин лист, излази два пут месечно на читавом табаку. Цена је за АустроУгарску на читаву годину 4 Фор., на нола године 2 Фор. За Србију, Црну Рору и остале крајеве 10 динара или 5 Фор. у банкача на читаву годину, односно 5 динара или 2 Фор. ГјО нов. на пола године, и шиље се на адресу Штампарије А. Пајеви^а у Новом Саду.

Тоггг се може добити

У овој другој књизи налазу се пајвише ремек-приче, „Аладин илп чудотвории жижак", „Лакрдија Абу Хасан" итд. Умољавају се сви они, који имају прву књигу: да и ову д р у г у што ире паручи, како би тиме ово дело надокнадили. Од прве кљиге налази се само још мали број примерака. Обе књиге са 25 бојадисаних слика стају 3 Фр. жли 6 динара.

Наруџбине обављају се платом у наточ, или ако се пошаље новац поштапском упутницом у наиред.

ОГЛАСИ.

Част нам је п. т. публици Новога Сада и околине на зид,ње ставити, да смо наш

Фотогјшфски завод

„ОРАО"

ПОД Фирмом КЕНИГ И СИНГВР отворили 1. јуна и. н. у сада СтеФаловићевој кући одмах до Шнајдеровог хотела, и да смо га зарад удобпоотп нубблике снабдели са свима у ову струку спадајућим реквизитима п особитом удобношћу. Ослањајући се на многогодишње у ту- и иноземству набављено искуство, што смо га стекли у току нашег рада, бићемо с особитим оозиром па вештачки укус п. т. публике вазда готови, да све нами до| стављене налоге савесно, тачно и сасма брзо изведемо, како би тиме свима па нас стављеним захтевима по иоднеоеним жељама за доста учипили, и у свако доба оправдали поклњено нам цењено поверење; зарад укусне играде сласит набавили смо себи најновије инглеске и Француске апаратиодекорације, и труди ћемо се вазда, да задобијемо лотпуно задовољство пошт. публике. ПрепоручуЈућииаш са свима удобностима снабдевен завод благонаклоности н. т. пуолике молимо да би имали доброту што обплатије потпомоћи ово наше са знатним материјалнии жртвама скопчано подузеће а ми обећавамо у напред, да ћемо тачном и савесном послугом у свако доба оправдати ову благонаклоност. Кови Сад јула 1881. С поштовањем 16 _ 18 КЕНИГ и СИНГЕР.

ВЕЛЕКИ НЛУСТРОВАНН КЛЛЕНДАР 31 1882. ГОД. Цена 50 новчића или I динар. Наручбине из Србије ваља упућивати књижарама В. Валожића и Петра ћурчића у Београду, из осталих крајева подписатој штампарији. Ко наручи за готов новац или на раснродају у више примерака ових календара добија према количини наручбине највећи рабат. Накладна штампарија А. Пајевића у Новом Саду.

3 Б 0 Н А

■V »;;> и

\ЛА

ШШ

/V,

! 1 ~ј /

Књижевна вест.

"^О^а+лГадом КОСТЕ МАНДРОВИЋА књижара у БЕЧУ, I., Е1е18сћтагк4 Ло. 8, изаће о Божићу и моћи ће се у свима књижарама добити : ДРУГА КЊИГА арапских приповедака „ХИЉДДД И ЈЕДНД НОЋ", иа 11 бојадисаних слика, 384 стране, цена 1 Фор. 50 новч или 3 динара.

по најновијој и старој системи, са гвозденим и Дпвеним крунама хармонијски удешена а од најфинијег метала са најчисгијом израдом. ливница ђОРђА БОТЕ СИНОВА, у Вршцу.

ШтАМПАРИЈА А. ПаЈЕВИ&А У НоВОМЕ 1 АДУ.