Starmali

80

„стармали" број 10. за 1883.

ШЕОВШ ИЗДШ КАО УСКРШМ ДАРОВИ ШТАМПАРИЈЕ А. ПАЈЕВИЋ.А У НОВОМЕ САДУ Шј сад су баш угледала света, и нека су што топлије препоручена српској питалачкој публици. |*ј СТАРН Н НОВИ ШАЈСТОРИ

ПРИПОБЕМ ИЗ ИСТОРИЈЕ СВЕГА СВЕТА за школу и народ написао I Xерцог, превео Бладимир Красиб. I. ДВО: СТАГИ ВВК. (Ово је дело наградила ,,Матица Српска"). Књига броји 259 страна са 170 најодабранијих ирича, а укоричена је у тврде корице. Цена јој је 80 новч. или 1 динар 70 пара.

РОМАН ИЗ ЗАНАТЛИЈСКОГ ЖИВОТА од Јаше Игватови^а. (Ово је дело наградила „Матица Српска'< еа 300 фор). Цена 1 фор. или 2 динара 20 пара. Кшига је штампана на лепој, јакој, глаткој хартији. Има 279 страна 8-не.

САВЕТИ МОЈОЈ КћЕРИ од Т- 3=31. Буља ПРЕВОД С ФРАНЦУСЕОГА свесиа ггрва,Књига је штампана читким иисменимана леиој углађеној хартији, 223 стране 8-не, а у њојзи је десет врло лепих приповедака, које су кроз и кроз чедне и иоучне. Цеиа је кбизи 60 новч:. или 1 динар 35 пара.

У ЈУНАЧКИМ СРПСКИМ НАРОДНИМ ПЕСМАМА прибрао и пропратао Стеван В. Поповик, У књизи је 25 најкраснијих песама, које заузимају 338 страна и предговор као књижевна оцена ове дивне ките одабраног мирисавог цвећа наше народне појезије. Цена је књизи само 60 новч. или 1 динар 35 пара. Ко поручи већи број ових књига, добија, према избору и количини наручбине 20—35°/о рабат. Овом гтриликом јављамо, да ће за кратко време изићи у нашем издању и следеће књиге: 1. Друга свеска „Савети мојој кбери", величина и цена исто као нрва свеска. — 2. „Јагода", дивотиздање, са 68 врло лепих слика разних врста јагода, од проФ. дра Ђорђа Радића, Цена 60 новч. 3. Минералогија, од К. Петерса, са 46 слика у тексту, тврдо укоричена. (Ово је 10-та свеска почетница нриродних наука). Цена 50 новч. За поједине књиге, кад нам се новац унапред пошље, плаћамо поштарину и шаљемо их у крстоплету. Наручбине обављамо уредно и брзо. Ценовник књига, које се могу добити на књижарском стоваришту нашем, шаљемо на захтевање бесплатно. 1—3

I-во ц, к. овер. дунавско — паробродно — друштво.

шшм шдфвшдаж

пошт. лађа од 3. (15.) до даље

почињући Марта наредбе.

У ЗЕМУН : уторшшда, средом, нетком, суботом и недељом после Ч*5 сати п. п. У ТИТЕЛ: средом и педељом после х 'а5 сати п. п. У ОРШАВУ и ГАЛАЦ : средом, петком и недељом после ^5 сати п. п. У БУДИМПЕШТУ: понедељником, средом, четвртком, суботом и недељом у сати пр. п. ОТПРАВНИШТВО.

ТРАЖИ СЕ

1. ВоеванЂ србско нодђ КарађорђемЂ. Издала књижара Драг. Хинца, Нови Сад 1862 год. 2. Екцеси Турака у Србији од 1839 - 1863. Н. Сад 1863. Епископ. штамп. 3. Карађорђ1е избавителв Србте од Јокс. Новића Оточ. У Н. Саду 1865. у еписк. штамп. 4. Огледало Србско. Издавателв и уредителв Ј. Ха џић-Светић Н. Сад 1864. 5. Словенка издаје и уређује Емил Чакра у Н. Саду 1880. 6. Хајдук Вељко, Васа Чарапић, Јанко Катић и Станоје Главаш од Ј. Новића-Оточанина Н. Сад 1860. {Р^** Ко би имао за продају горе наведене књиге све или ноједину, нека се обрати на карти са означеном ценом Администрацији овога листа.

ШТАМПАРИЈА а. ПАЈЕВИћА У НОВОМ САДУ.