Starmali

240

кп^аззе № 56. — „Невен" чика Јоврш лист , излази двапут месечно на читавом табаку. Цена је за Аустро-Угарску на читаву годину 4 ф., на нола године 2 ф. За Србију и Црну гору и остале крајеве 10 динили 5 ф. у банкама на иитаву годину, односно 5 динара или 2 фор. 50 новч. на нола године, и шиље се на адресу: Штампарије А- ПАЈЕВИЂА у Н. Саду.

НОВ ЛИСТ: НАШЕ ГОРЕ ЈТИСТ. Недељни лист за просветне и привредне цељи. Излази сваке недеље на читавом табаку. — Цена је листу на целу годину 4 фор. на пола године 2 фор., на четврт годпне 1 фор. — За огласе плаћа се 5 новч. од ретка из петитних слова и осим тога за сваки пут по 30 новч. жиговине — Предплату ваља слати издаваоцу и одговорном уреднику Николи М. Косановићу, V Панчево.

ЛИСТ ЗА ПОУКУ И ЗАБАВУ,

излази 1. 11. и 21 сваког месеца а цена му је у Дубровнику за целу годину 4 фор. изван Дубровника по свој царевини 5 фор. Преко границе у злату: свуда по Европи 15 франака: по осталим странама света 20 франака. Одговорни уредник Вјекослав Претнер Властништво и издавање Штампарије Драгутина Претнера, У Дубровнику.

„ОРАО" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР за 1884. ЈОШ СЕ ЖОЖЕ ДОБИТИ "ВЦ У ШТАМПАРИЈИ А, ПАЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ.

1-во ц. к. овер. дунавско-паробродно-друштво.

ШШ& ШДФВЖДВВо пошт. лађа почињући од 16. 0ктоб Р а до даље ■—наредбе. У ЗЕМУН : недељом, понедељником, средом, четвртком и нетком у 1 сат посде подне.

У ОРП1АВУ : недељом и средом 1 сат после п. У ТИТЕЛ: недељом и средом 1 сат после подне. У БУДИМ-ПЕШТУ: недељом, уторником, средом, петком и субатом I 3 /* после подне. ОТПРАВНИШТВО. 0Г/1АСИ.

НА П0В0ЉН0 ЗНАЊЕ поштованој публици у месту и на страни учтиво јављам, да сам своју главну нову радњу Спецераја, Материјала, колонијала, артије и разне боје трговину сместио у своју сопствену кућу, одмах до краљ^ окр. "суда на главној пијаци број 39- у Новом Саду. ' Према томе најтоплије врепоручујем моје добро снабдевено стовариште сваковрсне најфиније робе, која је сваг-. да фришка и најбоље каквоће, нарочито шећер, кава, ииринач, рум, теј, свеће, зејтин, више сорти сира, разна вина, сремске шљивовице и све остало што спада у ову врсту трговине. За време мојега двадесетогодишњег пепрекиднога рада свагда сам се старао да своје поштоване муштерије потпуно задовољим, како у погледу ваљаносги робе, тако и најумерније цене. Сада пак у својој сопственој кући биће ми Једина и стална брига, да цењено повереље својих старих муштерија одржим и на даље сачувам, а нових придобијем. Према томе моје поштоване старе и нове муштерије могу уверени бити да ће сваки њихов налонајтачније и најуредније под мојим личним надзором обад вљен бити. ?<р*- А досадању моју радњу у етаром локалу задржавам и даље као филијал. Најзад умољавам за многобројне посете и препорујем се са особитим поштовањем

3—3

ЉУБ. СТЕФАНОВИЋ, КОД ,ТРИ ГЛ.АВЕ ШЕ&ЕРА-

ЗВОНА

н

сб 8

сз

М

Р*

Д М

>--3

н

п

0)

РЧ

Рн

«=с

н

2

н

и

©

«=с

со

О

РЧ

израђујс ливница

ЂОРЂА БОТЕ СИНОВА У

9 — 12 Ц / , ВРШЦУј ^ј

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИ&А У НОВОМ САДУ.