Starmali

264

,,СТАРМАЛИ* БРОЈ 33. ЗА 1884.

Нове књиге, послате уредништву на приказ, Илустрована историја српског народа, од најстаријих времена до проглашења нове краљевине. За народ и школу. Са - 00 слика. Издаје Коста Мандровић. У Бечу 1884. Уег1а§ V. Јоз. А. МаззапеЂг & Сотр. т АУЈеи. Свеска 9. Цена 20 нов. или 50 пара. ЈастребићЈпротив Грличић.а приновегка Сватоплука Чеха превео с чешког Срет. А. Поповић. У Београду 1884. Издање књижаре Велимира Валожића. Цена 1. динар.

ДБЕ НОВЕ ЕЊИГЕ

ЧИТА НКА ЗА ПРВИ И ДРУГИ РАЗРЕД НИЖИХ ЗАНАТЛИЈСКИХ ШКОЛА, Мађарски написали: Др® Геза Емерици Мавро Гелери

упрапиШвљ запатлијских школа.

бележник зем, занат. задруге.

И

Јосиф ПетерФи-Јагочо мипистарски надзорник зинат. школа. За употребу сркш учвника запатлјсш школа ПРИРЕДИО Стеван Б. Поповић енарх. школ. реФерент. Књига је тврдо укоричена п бром 300 страна. Цена јој је 90 новч. II. ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИЗАЋИ ЋЕ ИЗ ШТАМПЕ ПЛОВИГРАД П Р и Ч А ЖИЛ- ВЕРНОВА ПРЕВЕ0 Бранко Мушицкж. Књига ће изнети 12 штамиани табака на 8-ни, и цена јој је само 60 новч. На обе књиге нека се наручбине упућују Штампарији А. Пајевића у Н. Сад.

Ј0Ш СЕ М0ЖЕ ДОБИТИ „О Р А О" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ НАЛЕНДАР ЗА 1885. СА НАЈОДАБРАНИЈОН САДРЖНН01И 25 ВЕШТАЧКИ ИЗРАђЕНИХ СЛИКА УР&" ГОДИНА ЈЕДАНАЕСТА-^ Цена 50 новч нли 1 динар Ко поручи најмање 25 ком. за готов новац, добија комад по 33 новч. Наручбине ваља упућивати издавалац штампарији А. Пајевића у Н. Саду.

ОГЛАСИ. ПОШТОВАНИМ ДОМАЋИЦАМА-« У интересу је сваке домаћице без сумње, I да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем ЧинЕел-ове црвеног ирста каве, која је као што сви признају најваљанији и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна _ домаћица да пропусти, а да не набави за своју кућу: ЧИНКЕЛ -ОВУ ЦРВЕНОГ КРСТА КАВУ. Чинхел-ова црвеног крста кава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим пакетима од круте хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крстаС поштовањем Авг- Чинкел-ови синови 4_15 Аи§\ Твсћшке! 8бћпе.

2? » в Д 3- 8 н ^ I ©г м = и Уа >> << > ® Рч е

сЗ Н Р-< о ћГ ^ 8 § а ^ м о сб ^ И •? 2

Рн Е-1

§! ЕН н а В - И > © ^ ■5 & X 03 . © а

малоШп

5 се <з М

в 1

О 02 ' сб ' ' Е 53 ^ « оЗ Рц Ф И О В Ј

►Ј I—3 I

«г' м Шц ш

о

о

ОС а'

к

< X

кгаппДЗ!

.1 00 о и.

о со

10

г

-^јд.

по најновијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике ФЕЈШСА У БЖЧУ

у солидности и каквоћи израде не уступају ^ни једној до сада познатој фабрици а у ( цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Ђорђе МиличевиЋ, трговац у Бечу, Баггепћо^, код кога се могу мустре видити и цене сазнати. 30—33

: 1

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У НОВОМ САДУ.