Starmali

„СТАРМАЈШ" БР. 20. ЗА 1885.

159

Кикиндски програм, како су га неки нотабилитети таки разумели, и како се сада иосле године дана иотврђује. Прва тачка Квачка. Друга Трице чачка. Прва, друга, трећа тачка Играчка је плачка. А четврта тачка То ј• права мачка. То јест хтела бити, Хтела нокте крити; Сад је добро што се знамо, Знамо па с' не дамо. Брадић.

Председник суда и конштаблер, У некој повећој вароши догодило се ово дана, да неки ведики господин прође мимо констаблера, који је стајао на једвом ћошку. Кад се велики онај неколико корака већ одмакао окрене се на један мах констаблеру и запита га: „Зашто ме нисте поздравили; зар ме не познајете?" Коестаблер : „Не господине, ее познајем вас." Велики господив: „Ја сам председвик суда." Ковштаблер : ,А ја сам опет конштаблер Н. Н." За тим велики господин оде својим путем, а конштаблер остаде и даље на ћошку да пази на ред. В.

Оетио се... Картао се једном Мој пријатељ ђока, Ако се не варам Јесте! — баш дарока. Одједаред шта је Та сваки се чуди: Наш најбољи карташ ђока губи. . . губи. . . Па од бола љута Окрене се рече: Кадгод с' жене сетим Таке сам вам среће. У Сомбору 1885. НаЛИМ.

У крчми. Ја у крчми, — а пред-а мном Чаше, флаше и сифони; Правим пробу: да л' баш вино Може бригу да разгони.

И заиста: ја сам бригу, С т а р у бригу разгонио, Ал се роди брига н о в а: Ко ће платит' што сам пио ? („БЧ. В1.")

Једном се бавио Виктор Иго у јужној Француској, и тада га преставе некој госпођи овако: „Овом човеку имамо да захвалимо за Хоие Бате с! е Раг18. (дело)." „За Бога! — повиче госпођа — зар тај стари архитект још живи ?" Панта Зупски.

Мати (слушкињи): Роза! донеси госпођи капетаници чашу воде; али немој заборавити да донесеш на тањиру. Мали синчић. Је ли, мамице, зар госпођа капетаница пије воду из тањира, као наши пилићи ! ?

Г о с п о ђ а. Ајде погодите, госиодине докторе, колико имам година. Д о к т о р. Ви, — ви, — ви можете бити од прилике, — од прилике: пет година старији него што сте били пре десет година.

М а л и Т о н а : Виш тата, овде (показује на порезно зваве) мора да су здраво хрђави људи. Тата: А откуд ти то мпслиш ? Т о н а. Па отуд, шго им је на прозор метнут гитер они сигурно уједају. П. ЗуПСКИ.

Ове дужнике наше, којима су разаслате нарочите карте и сада ув овај број цедуље као опомене, молимо да сваки свој дуг у најкрађем року подмирити изволи, како бн се онростнли не нрестаних опомена н ми досаднога посла. Адмшшстрација „Стармалог."

Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво. ш шшшшммш, Пошт. лађа 1885. до од 15. марта даље наредбе. Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ: (товарна лађауторннком и петком увек после 7 сати у вече. Од НОВОГ САДА у ТНТЕЛ и станпце НА ТИСИ: Средом и недељом у 5 1 « сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: уторником, средом, петком п недељом у 5 1 '* сах. посде п. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и педељом у б 1 ^ сах. п<»с.те подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУНГЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у 5 г, а сах. посде подне. Од НОВОГА САДА. у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10 3 '4 сах. пре подне. Н. Сад. 12 марта (28. фебр.) 1885. Агенција.

©Ј®- Још се могу добити сви бројеви „Стармалога" од почетка до данас.