Starmali

"З 7 " Х31оЕ02хд:е Оа.дз7- 20. новембра 1335. , т О-га,р1^з.л:11" цзлази трипут месечно. Годишња цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и <(руге крајеге: 10 — 5, — 2 1 / а динара или франка. — Власнив и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штал^арија А. ПајевиКа у Новом Саду рукописи се шпљу уреднику (Вг. Ј. Јогапоујс, УПсп IX- 1"огсс11ап &а8§е, 50.) — Претплата и све што се тиче адмипистрације шиље се штампарији А. Пајевића у Нов. Саду. — За огласе плаКа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 повч. за жиг.

Е I Кад су сгигли првц гласи Што јавише: ево рата ! Јесте д' чули оно „Е1јеп!" Од маџарских делегата ? Чули сте га, та дпбогме, С повипарског трубалишта, II мишљасте: е па шта је! Једио и Е1јеп!" иије ништа. Кад је оно виша мисо Била гесло борба наши, Тад су ови иљеиаши Мач носили Муктар-паши, Године се низом пижу. Стара пакост бива јача, Место ћуди, длаку мења Сад је „Е1јеп!" место мача, Ко је опда српској срећи Тек здравицу смео рећи Тог је с места Вацка хала Ердегатски прогутала. А сад ево усхићења — Ко би старог лиса позн'о! Јесте л' чули опо „Е1јеп!," То је „Е1јеп!" омипозпо.

0 II, ,јЕ1јеп!" рату — ради рата; „Е1јеп!" јаду - ради јада; „Е1јеп!" крви — рад пролића; „Е1јеп!" пушкам' — рад убића. Све је ово попеари Што ја таиким пером пишем, Ипак дад'те оно „Е1јеп!" Да га српскп аиалишем. Апализа груди стеже; Ааализа жиле кочв; Анализа живац дира Ал отвара сузне очи. И сад видиш где-ио чечи Лешинар па стени, А то „Е1јеп!" просто зпачи: Туц'те се, С л о в е н и 1 Стегне л' Србин Бугарина, „ЕЈјеп!" ће се опет викнут'; Стегне л' Бугар Србипа, „Е1јеп!" ће се онет кликпут'. Деси ли се — можно ј' и то Да обоје борба скучи, Е онда ће „Е1јеп!" тај Да се устостручи, Нр-.