Starmali

8

„СТАРМАЛИ"

БР. 1. ВА 1886.

ШКОЛСКЕ КЊИГЕ КОЈЕ СЕ МОГУ ДОВИТИ У ШТАМИАРИЈИ А. ПАЈЕВИЋА У НОВОМ САДУ ево су ове: Буквар оа сликама за срн. осн. шк. ново издање 16 н. Упутство уз буквар за онсновне школе 10 „ Црквено слов. буквар са читанком ново издање 16 Чнтанка за други разрсд српске осн. школе 24 „ Читанка за трећи разред српске осн. школе 28 „ Читанка за четврти разред срп. осн. школе 34 „ Читанка за први и други разред нижих занатлијских школа, тврдо укоричена, 306 стр. 90 „ Рачунски примери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ » » » 4.-ог „ „ „ 8 „ п ј ) » 5.-ог „ „ » 10 „ » » ј; 6.-ОГ „ „ » 8 „ Зоологија за учитељске и више девојачке школе 80 „ Апостојш и Еванђеља у празничне и недељне дане, преко целе године с преводом српским и са 24 слике од епископа Платона, за школску и домаћу потребу има 292 стране 80 „ Наука из светог писма (за писање и на изуст учење) у основној школи —• — — — — 10 н. Иза Чдсослокл оупрджнжТс ва чтепш цсрковниуг. кннга КХ О^ПОтрЕЕЛЕНТНЈ нлр. О^ЧНЛИфЛ^а 9 н. Извод из српеке граматике. Својим ученицима саставио Ј. Живановнћ. II. издање — — 30 „ Немачки буквар за основне школе, по разним изворима израдио Стеван В, Поповпћ епархијски школски реФеренат — — — — —-16 „ Општи земљопис за српске народне школе у Угарској, превео по Кутнер-Мајеру и попунио Ст. В. Поповић епарх. шј от . ре<&еренат са 9 слика и мапом уз ово иде додатак: Наука о глобусу и мапама — — — 25 „ Један пут један — таблица на тврдој артији — 2 „ Исгорија Угарске, са уводом у историју света за ниже разреде средњих школа написао Др. Фрања Рибари, с мађарскпг превео проФ. Милан А. Јовзновић. Свеска 1 60 , „ И 60 , Велика катавасија 1. — » Мала катавасија 20 „ ђимнастичке игре са сликама. Део I. 1,— „ Одабране народне песме за учење на изуст у срп. основним школама друго издање 10 „ Дисциплинарна правила за учит срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп. нар. учитеље 20 „ Нове метарске мере 10 „ Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подписатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат, Иначе могу се ове књиге добити и у свима српским књижарама. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду. ШјР Сад је баш изашда и може се добити: Читанка за четврти разред српске основне школе, одобрио српски народни црквено-школски савет. Цена 34 нов.

Оајлешв свечанк поклоа за жеаски свет! ЕЛЕГАНТНО! НО НАЈНОВИЈОЈ МОДИ! ЈЕВТИНО! НАЈНОВИЈЕ даиив најледше г нај( Л елегантвије су | м сваку госпу в моје јз 41 I. БЕЧКЕ ФАБРИКЕ МАРАМД БЕЧКЕ » ЕЕЧКЕ МАРАМЕ ЗА ГЈ1АБУ ОГРТАЋЕ МАРАМЕ гаи ПО фор. 1. на® | в> ПО фор. 1.80 вш у најднвнијим бојама, као: бордо, гранат, жандчрм, бедих, плаветних, сивастих, драпскнх, шотских, турских, црвсннх, мрких, жутих, крем, тег« тхоч>, црних итд. итд. од 60 најфидијих врста. — Ове су мараме ВВГ најлепша и најелегантнија ношња за сваку госиу, за куКу, улицу, шетњу, игранке, кондерте итд. итд. зими и у пролеЕе. ■ Нека се свака госпа пожури = да одмах наручи ове лепе мараме за главу и огртаље, јер, како силне наруџбине долазе, за кратко Ве се вреие раснатати. Једино и то у нравој каквоИи могу се се добити ли у Бечу, у експорт-трговинп марлма \\мех, III. к0е0шт20а88е Х р . 8. 2Повци се шаљу у готову или унаточ (рег 2^а,сЗа.г1.аЛа-:па.е.)

Конкуренција швиндлу, који се тера са продајом ПОКРОВАЦА ЗА КОЊЕ !

Једна веЋ 50 година постојећа ц. кр. вл. одобрена ФАБРИЕА ЗА ПОКРОВЦЕ И ћЕБЕТА опуномоКила ме је, да би могао с успехом конкурисати, и поверила свој Фабрикат, који је солидан и ваљан и који се састоји у ПОКРОВЦИМА ЗА КОЊЕ од данас по Фор. 1.60 од комда велики, дебВЈН, шцш и ТЈајни НОКРОВАЦА на продају. Ти иокровци су 190 сш. дуги и 130 ст. широки, испревлачени разиобојвим пругама, а дебели су као даска па су с тога ванредно трајни. Нару-ује се или за готово или за поштанску наплату (^асћпаЈипе), Дневно се разашиљу ови покровци у све крајеве светске и свугде се врло добро допадају, већ и с тога, што се и као креветни покривачи могу употребити и што су пре двапут ввше коштали него сад. 4дреса: 2— р ]хр (>1 '1 \уаагсп!)ЈШ8 1ј К оп, •^ТГ ТТП чТ II. ; ИсМепаиег^авбе 9. Обраћамо пажњу на атресу.

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВИћА У НОВОЈ1 САДУ.