Starmali

104

„СТАРМАЛИ" БР. 13. ЗА 1887.

и почву чекати неетрпљиво „резултат". Једаред ће жена из свог кревета рећи: „о еј човече, мени је канда већ боље. Та и мени би било канда боље да нисам толико јео, ал овако канда ми је цигља у стомаку. ђ.

О Г Л А С И.

Болесни Паја, О „Ако се предигнем, па не буде рата", вели самом себи оболели Иаја, „одма ћу да идем дигод са солдата али само тамо — изван окршаја" ! Др. Казбулбуц. Одговори уредништва. „Одборска седнида у Б." Има у томе опису и што је смешно, ал више је жалосно. Кад би ми то штампали, још би „Н. Доба" могло прештампати, па из тога не би изводило оно што треба, него би од тога ковало оружје против наше автономије. — Не замерите што налазимо да је боље ако не штампамо.

Уредништво овога листа дреселило се у нов стан Молимо администрације оних листова, који нам се шаљу у замену, и свакога ко има што да нам пише, да одсада овако адресује : Бг. Јоу . Јоуапстс " ,, чХ7"1ех1. Негпа1зег 0Ни^е1з1газзе, ' м 9. Новије књиге, аослате уредништву на ириказ Одене и прикави Николе Марковића У Новом Саду. Српска штампарија дра Светозара Милетића. 1887. Стоји 20 новч. Рад великог бирачког збора целокупне српске нар. слободоумне странке. У Новом Саду, Српска штампарија дра Свет. Милетића. 1887.

Пошт. лађа Лк 1887. до од 24. марта даље наредбе. Из НОВОГ САДА у СЛАНКАМЕН-ТИТЕЛ : сваки дан у 5 и по сахати после подне. Из НОВОГ САДА у ПОГИСКЕ ШТАЦИЈЕ: изузиМајући петак сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: средом. петкок и недељом у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ЦАРИГРАД преко РУШЧУКАВАРНЕ: недељом у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ сваки дан у 10 и по сахата пре подне. У НОВОМ САДУ, 23. марта 1887 одправништво.

Може се добити преко сваке каижаре. Ваш је сада изашло 13. издање МЕД. САВЕТНИКА ДР. МИЛЕРА најиовије дело о елабости, о немоЗлним исивцима, о поеледицама греха младоети и т. Д. Шиље се за 60 иов. у ноштанскил маркама дискретно. КАРЛО КРАЈКЕНБАУМ, у Брауншвајгу. (Саг1 КгеЈкепНапт, Вгаип8сћ\уе1§.)

Сезона од 1 маја до конца октобра.

Пошта и брзојав.

хрватски Сгаз1е1п

бистре, блатне и парне купке од 30 до 46° Целс. спојене са тушом, електриком и масажом рабе се изврсним и ненадкриљивим успјехом код хрон. реуматизма мишића и зглобва, код свих хрон. ексудата, болести живца и коже гливоболи, обће тјелесне слабоће и хрон. упале матерниде. Станови и куаке удобно и елегантно ново уређени, изврстне гостионе, циене изванредно низке и по области установљене, собе почамши од 60 н. купељи од 20 новч. За удобност и забаву гостију красни насада и перивоја, излети у дражесну околицу, гласба, вјенчићи, томболе, библиотека. Тоиуско удаљено је од Сиска 5 сати, покривене кочије уз цијену од 10 ®ор. а обична отворена кола 5 Фор. шаље закупник Урош Вурдеља на наручбу колодвору или пароброду у Сисак. — Купалиштни проспект може се на захтев од купалиштне управе добити. Топуско, месеца аирила 1886. "Урохгг Вурдеља 2—2 закуиник купатила.

Бернхард Тихо у Брину Кгаи1тагк1; N. 18. 8-20 (у сопственој куЕи) шиље са наплатом у наточ .•

ХООО реетлова од камгарна, 6 мет. 40 см., за нотпуно мушко одело, за прање 3 ф.

1000 рестлова бринске чоје, 3'/ 4 мет. за потпуно мушко одело 4 ф. 50 п.

Десет мет. кашмира од полувуне, 100 см ш. у свима бо.јама за читаву хаљ. 5'ф.

Ј едан ком. куКевиогплатна 4 / 4 , 297 2 Беч. р. 4 ф . 50 н. 5 / д „ „ „ 5 ф . 50 н.

Дееет м. индијског фола, полак вуна, дупдо широко, за читаву хаљину . 5 ф.

Један к. румбургер оксфорда 29'/ 2 Беч, р. најбоље каквоНе . . . 4 ф . 50 н.

Десет м. броншране материје, особите каквоНе, 60 см шнроко . . 3 ф . 50 н.

Један ком. Шифона врло добре к. 30 Беч. р. 5 ф . 30 н. најбоље каквоће 6 ф . 50 н.

Дееет мет „драјдрата" врло трајно. . 2 ф. 80 н. на.јбоље каквоће 4 ф. 50 н.

Једанк.Шп&ЛУеће,30 Б. р. потп. 5 / 4 б. нег пд. 5 ф 80 п. најб. каквоНе % 6 ф . 50 н.

Десет мет.материје за хаљине или за недоруво (шлафрок), 60 см широко најновији десен 2 ф . 50 и.

Гарзитура од јуте, састојеНа се из 2 креветска покривача и 1 покривачв за стол, еа ®рон. унаоколо 3 ф . 50 н.

Десет мет. вуненог рипса у свима бојама, 60 см гаироко за хаљипу 3 ф . 80 н.

Гарнитура од рипса, 2 нокривача за кревет и 1 за сто, са квасл. (ро.јт,) 4 ф. 50 н.

Дееет мет вунене „Ве^е" дупло широко, за читаву хаљину . . . 8 ф 50 н.

Рест од ћилима за патос 10—12 м, дугачак, врло трајан, красандесен 3 ф . 50 н.

| ан Жустре и ценовниди шаљу се бесплатно и Франко. п |

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИБА У НОВОМ САДУ.