Starmali

16 „СТАРМАЈШ" БР. 2. ЗА 1888.

Али ипак ми допустите да вас нешто упитам. — Кад сте свима допустили, ко хоће да се у „5тот" може служити и ћирилицом, зашто сте то право закратиди цигло и једино српском православном свештенику, г. Јов. Сундечићу? Са поштовањем Стармали. Нове књиге, Које уредништво добија на приказ, Јосифа И. Крашевскога Јермола роман превео с пол>ског Рајко. Издање српске књижаре и штампарије браће М. Поиовића у Новоме Саду, 1888. Цепа 70 новч. Приповетке Милорада II. Шапчанина. Књига шеота. у ово ј је кЕБизи приповетка: Сањало Издање српске књижаре и штаипарије браће М. Поповића у Новоме Саду. 1888. Дена је 75 новч. Црни листови записник кривичних догађаја (излази два пут месечно) година II. Књига II. — Свеска 7. (са 2 слике). Уређује и одговара Стева П. Видаковић. У Београду штампано у шраљ.-српској државној штампарији 1888. Цена 50 пара динарских.

Све дужнике наше, коЈима са данашњим бројем цедуље шаљемо уз ознаку колико који дугује, учтиво молимо да сваки свој дуг подмири у најкраћем времену. Нека сваки номисли даје издавање новина скопчано са великим, разиоврсним трошковима, на кад ми ове кад и кад на свој у мсрамо да нодмирујемо, право је да нама плати сваки, који иовипе прима и читаИначе мораћемо у листу јавно по именце свакога позвати који то ие учини у року од 14 дана. Не желимо бруке, али мораћемо учинити, кад дотични неће да своју дужност учине. Зато поновљено молимо свакога, ко данас у своме листу цедуљу нађе, да исту пажљиво прочита и свој дуг пошље. Такођер молимо и све оне, који нам што за овај лист од прошле године дугују, да свој дуг у најкраћем року подмире или да одговоре ако су коме што у име тога дуга за наш рачун платили. Сваки од оних добио је карту колико и за које време дугује. Нека нико не чека, да га још и другим путем за овај дуг опомињемо. АДМИНИСТРАЦИЈА „СТАРМАЛОГ."

Овај 2-ги број шаљемо свима нашим дојакошњим предплатиирма одкојих још није претилата етигла, молећи их да изволе предплату поновити или да нам врате лист натраг, ако га не желе и даље држати, па да се ради штамнања за даље равнати знамо. Наклада „Стармалог."

ЈОШ СЕ МОЖЕ ДОБИТИ „ОРАО" ВЕЛИНИ ИЛУСТРОВАНИ НАЛЕНДАР ЗА 1888. ГОДИНУ. УЗ САРАДЊУ СРПСЕИХ ЕЊИЖЕВНИКА УРВђУЈВ СТЕВАН В. ПОПОВИЋ ГОДИНА ЧЕТРНАЕСТА. Цена 50 новч. илп I динар. Ео поручи најмање 25 ком- за готов новац, добгја комад по 33 новч. Наручбине ваља упућивати издавалац-штампарији А ПајевиЋа у Н. Сад ТАКО ИСТО МОЖЕ СЕ ДОБИТИ „ЦАРИЋ." МАЛИ НАЛЕНДАР СА СЛИНАМА ЗА ПРЕСТУПНУ 1888. Цена је 20 новч. или 40 пара динарских. Препродавци добију за готов новац комад по 12 новч.

О ЗГ 1 ЈХ О "Ш..

КАД МОРИ ЉУТИНА рђаво се вари, споро се измељује материја, наваљује крв, код главобоље, несвествце, онда је лек Липманов карлебадски кипећи прашак (1лрртапп'8 Каг18ћа(1ег Вгаи8ери1уег). Добива се у кутијама по 60 новч. и 2 Фор. у апотекама. 2 —з

За одржање и полепшање ШЕШЕ ЛЕПОТЕ

Је

Дра Боте помада за лице

најбоље средство. Она уклања за најкраће време пеге, мрке флеке и свакојаке оспе у лицу, Сасвим је нешкодљива и 5 нако се ова не прави од маети, то не проузрокује бубуљиде на лицу. Цена једне тегде 1 Фор., мала тегла 50 новч. X Дра Боте водица за умиваље особито добро средство да чува лице од бора и чини да лице постаје свежије и добије еластичност. 1 боца 50 новч. § Главно стовариште за разашиљање код^произвађача I АЛЕКСАНДРА пл. КОВАЧА, апох. у В. Бечкереку. Џ Главно стовариште у Новом Саду у трговини Канте ЈовановиКа. — У Будапешти главни депо: Јохе/ Тбгдк, Кбтуадаззе 12. — У Темишвару апотеке С. М. Јаћпег, КГаттапп ипЛ АПеН {81а<ИароИ1еТсе), 81. Т&гсгау. — У Колошвару V. 'ТгзсМег, Раг/итепе. — У Вел. Ст. Миклошу ЉИ. Мевг&гоа. Само је онда прави наш производ, ако има горе насликана наша заштитна нарка и ако је зготовљена у апотеци АЛЕКСАНДРА пл. КОВАЧА. Наруџбине са стране обављају се најбрже. 9-10

ШТАМПАРИЈА А. ПА-ЈБВИВА У Н0В0М САДУ.