Starmali

..СТАРМАЈШ" БР. 11. ЗА 1889.

При фотографисању. Је ан ЧивЈ"ГИн, а бог би га зпао за какве заслуге, добије орден. Чим га је добио таки га придене на њего110 место и оде фптографу да се тако украшеп фотографира. Но чива није седио мирно пего се све нешто врпољио. — Али за бога, за што не седнте мирно? — запита га фотограф већ разљућен. А Чива му искрено исповедн: Та знате. ја ко велим, ако се мало дрмусам, онда ће изићи два ордена. Знак да ће скоро доћи. Један јуриста ношље из Беча својој сестри лепу сукњу на поклон, а тај дар нропрати и са писмом овако: „Драга сестро! Ево ти сукње ко|у сам ти обећао А то је уједно знак, да ћу и сам скоро кући доћи, јер ти знаш да ја за сваком сукњом трчим. Не разуме. Нова млада (у клостеру васпитана чита новине, па наиђе и на овај оглас: ^Једна девојка са села тражп добру службу у вароши. Разуме се у свима домаКим аословима. Уме и краве мусти, прати и аеглати. " Кад је то прочитала, згужва новине и срдито рече: „Ја ово не разумем." — А што не разумеш, :1.ушице моја? запита јемуж. — Ја знам да се краве музу, али да их треба и ираши и иеглатч, то још нисам никад чула. У хотелу. Гостионичар. За сад имам само две собе празне. Има једна, овака иста, та стоји два динара, а за ову би плаћали три динара на дан. Гост. Па од куда та разлика у цени кад су собе једнаке ? Гостионичар. То је за то шго ова соба има и свој сат. Гост. А где је сат ? ја га не ви т,нм. Гостноничар. Ено га, нреко улице, па цркиепој кули. Назао им је. Муж. Но ја сам тој господи у варошкој кући очитао буквицу. Казао сам им да су изелице, да су бездушници, да би их требало све метлом изјуриги. Жена. Ух, човече, шта уради, да од бога нађеш. Сад ћеш љуто да страдаш. Муж. Не бој се ништа; знам ја шта радим. Ја сам им то све рекао тек онда кад сам изишао из суднице.

ш пмгадаа.

Ношт. лађа од 8. марта

1889. до даље паредбе.

Из НОБОГ СА.ДА у СЛАНКАМЕН, ТИТЕЛ: сваки дан у 5 ј / 2 сати после подне, Из НОВОГ САДА за НОТИСКЕ СТАНИЦЕ: сваки дан осим петка у б 1 /^ сати после подне. Из ПОВОГ ОАДА у ЗЕМУИ -БЕОГРАД: сваки дан у 5 У 2 сатм посл«- нпд'1о.

Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: средом, петком и недељом у 5У 2 сати после иоднс. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ: сваки дан у

10 а / 2 сати п Р е подне.

ОДПРАВНИШТВО

КЊИЖЕБЕИ ОГЛАО. Сад је баш изишла из штампе нова књпга

СВЕТОМ ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ КНЕЗ-ЛАЗАРУ ШРУ Н СЛШ0ДРШЦ7 СРПСКЕ ЗЕШЉЕ. Прештампано из црквене књиге : Прдкилл молевнлА стмух сервскиуж Проск-ктителЈн," штампане у Римнику 1761. године. У СПОМЕН КОСОВСКЕ ПЕТСТОГОДИШЊИЦЕ. Чисг ггриход намењен је Фонду Дра ђорђа Натошовићч за удовице и сирочад срнских народних учптсл.а. Цена је овој књизи '20 новч. и ко норучи на пише комада добија највећи књижарски рабат НЛ 1 Наручбине ваља унућивати Издавалац-штампарији А Пајевића у Новом Саду.

О Г Л А С ~Ш..

Ана Чилаг

са мојом 185 центиметара Д5гом див-лорелеи-косом, доОила сам јо 14-то месечном уцотребом помаде, воју сам ја сама нроиашла. Ова је иомада једина помоВ нротив опадиња ко'е Она уиаиређује растење косе и .јача власиште Еод мушких ироузпокује брзо и снажно растење бркова и браде, и у оиште даје длачици већ после кратке уиотребе нриродну сјајноћу и лепоту, сврх тога чу.ва .је до у најдубљу старост од преране оседелости. Дена је једне тегле 2 ®ор Разашиља- 1 ње дневно на све страче света ОДМПХ 110 НЛаПеНОМ ГОТОВоV Н1Вцу или унаточ (Роз^паоћпаћте). СШШ & СОМР. ВиДарез!;, Кот^8§а88е куда треба све наручбине слати. При наручбини одб тегли на више 25% нопуста и илаНена поштарина. 7—20

I

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У НОВОМ САДУ.