Starmali

"!Е7" Иовоа^се Оа,дзг 20- августа 1333.

„Стармалг" излази трипут месечно. Годишња цена 4 — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . Ва Србију и друге крајеве; 10. — 5, — 2 1 /, динара или Франка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штампарија А. ПајевиВа у Новом Саду Рукописи се шиљу уреднику (Ог. Ј. Јоуапоу|с, Кпшнпс, (8гет) 8угтЈеп). — Претпдата и све што се тиче администрације шиље св штампарији А. ИајевиЕа у Нов. Саду, из Србије књижари ВаложиКа Београд и Ниш. — За огласе пдаћа се 6 новч. од реда.

ШТА ЈЕ ЧИБА У Бугарској, у Софији У сред Сретца од вајкада Има једно шеталиште Сад се зове променада. Туд се шет'о п Батенберг Пре неколко дугих лета, Беџбао се у шетању 11ре нег што ће да отшета. Туда сада и принц Кобург После подне променира; Што га гледе разним оком, То га ништа не женира. И ономад шета, гаета, Но ка' да је нешто љут; Ако није љут, оно је Поприлично забринут. Забринут је, то би могло И детенце познат' свако; А које га бриге море Погодит' је и то лако. Но то неби било вредно Бележити у „Стармали", Да се није ту десио Један Чива жустар, мали. По ^гој истој променади лепој, По њој шврља и тај мали Чива, А тај Чива, ка' што ће се видет', Тај је Чива срца милостива.

ПРИНЦУ КОБУРГУ, Још и друго неко својство има Овај Чива, који туда шврља, А то својство могло би е' описат' Једпом речи, а та реч је „крља". Штехер меће, па га опет скида, Разне позе бира и варира. Застајкива, шмрка и кашљуца И Кобурга енергиш фиксира. То се принцу већем додијало И његово ј' височанство стало, Чиви вели: Ви би нешто хтели,'*' Изволите, реците, зборите ! Чива збори, — а то ј' вредно чути: „Еи'ге Носћће1(;, ви сте забринути! Хм! Бугарска ј' леп реалитет, — Ал је данас врло чудан свет. Човек с' нађе у ненадној кризи, Па му добро из шака исклизи. Тако ј' време; судба наша шара, То човеку многе бриге ствара. . . ." Јест', тако је — Кобург одгова^а. »Није добро, што то тако бива", Нродужује Чива. „Али судбу ваља мало стегнут, И уз своју руду је упрегнут'. Еи'ге Носћћећ, ја ћу вама дат' Е1пеп §и1:еп КаШ. Ви не треба дуго да с' мислите, Треба да се што пре ожените;