Starmladi

Бр. 5.

Стр. 37.

би против таме и тираније, јер та борба води слободи!« — Јок, јок, у тамницу, вели насилничка влада. _ Једно надгробно слово (држано у доба пасивног Хришћанства). Професор српске гимназије (радикал, иначе паметан човек): Демон смрти уграби те, Перо! Један глупави гимназиста (гласно за се): Гле сад, а ја сам мислио, да је смрт у божјој руци! Професор (који има дугачке уши, чује, шта +>ак вели, прекида орацију): Ваш нос! И он је погинуо од ножа. Вилић. * — Ево ДОШЛ& је сва радикална странка хорн<5 и вољно и вољно и хорно (понавља то неколико пута), да те испрати. — Јеси ли ти радикал? — пкта један гимназиста свога друга. — Јок ја! — А твој тата? — Ни тата! — А твој деда? — Ни деда! — А чукундеда? — Ни чукундеда, а ни чукунчукундеда. * — Јеси ти радикалкиња? — Нисам! — А твоја мама? — Ни она! — А шта је то радикал? — Знаш, тата каже, то су ти, што су помогли да се школе помађаре! (Бризне у плач) — Чекај,док те кажем госпођици! ❖ — Јеси ли ти радикал? — Не вређај ме, Томо! * Ђак II. разреда основне школе: — Јеси ли ти радикал? — Молим, господине, овај ми се руга: радикал.

Новосадске најновије песме. (Нису за женски хор, пего само за мушки.) — Нови Саде, мали Дариграде! пева један капелан у пратњи једног над попом попе и још једног над над попом попе — који за сада неће да се кажу. — Ој Јоване, мој јаране,

Јаој !

1 ?

драгане

I

петрова-

радинска песма. — Наша муко, наша милобруко! свештенички штендхен (или серенада). — Куд се Мита ио вармеђи скита? — љубопитно грађанство сад пита. — А шта ради полиција наша? Што је чепа дневно сада Јаша?! — грађанска песма. — Радикали људи од дивана, Што ћутите, жалосна вам нана?! — пева збор православних Срба грађана и Стармлади, (Због радикалске банде која изводи туш и внче . . не може се за сада нродужити, а ако Бог да, насгавиће се у идућем броју. Прим. ур. „Стармладог". Перо, које не треба умакати у мастило.

Да га ђаво носи и онога, које изумео увлаку за пуњење мастилом. Адвокатска иастионвца.