Starmladi

Стр. 122.

СТАРМЛАДИ. -

Нр 16.

О т н х о в и (из радикалског аџикурана.) Стиховл су из аџикурана Радикалска најчистија храна: Ми једино Јашу признајемо... Другог Бога ми не познајемо... Слава Јаши, Господару снета, Створитељу »мнрисава« н.нета ; Слава Јашп — извору свезнања Господару од туцина-дана!... Тебе Јашо ми обожавамо, II по »добру« сви упознавамо; Тебе Јашо у срцу носимо, II од тебе милости просимо... Јединшвени, милосрдии, благи, 11,аре раје, Јакове предраги ! !»"пути нас на стазу спасења Сачувај нас од свнх искушења... Упути нас на стазу »одбраних« Правоверних, Тобом изабраних, А не оних што због мисли луде У тамниии без светлости блуде. Тебе Јашо у срцу носимо И од Тебе милости просимо: Милосрдни! Чувај нас од зала Ти нас брани, ти и жупан Бала. По ШљивиКу—ВрашниЛ.

| БОРИС САРАФОВ. Мучк!1 погину, то није право, Ти којп беше свима страхота, И гле! — дошао је по своје ђаво Зацвилела тп шајка сирота. Хеј, али колико је пре тога Српских мајки, деце, зацвилело Када си ти без душе п Бога Вршио крваво, мучко дело. Зацвилела ти мајка сирота И ако за те нпје грехота.

ИЗ ЗАЈЕДНИЧКОГ САБОРА. Лродукција у брзом одузимању речи. Д р. В и н к о в и ћ говори свега два минута. Председник му одузима реч.

Председник: Мео-уоиот а вгб!;. Др. В и н к о в и ћ : А зашто ? Пр е д с е д н и к: За то што треба други да говори. Др. Шурмин: То је већ ревизија пословника. Председник: Мео^оиот а 8261! ПрибићевнН: 11! 1 сок"!! саборе ! Председник: Којим језиком говорите Г1 р и б п ћ е в п 1>: Ја мислим да би председник треоао нлјбол.е да зна. Председппк: Мео-уоиош а 8201;! Б а бић-То а л скп: Високи саборе ! Председник: М(!о\ г оиот а 8201! Б а б и ћ -'Б а л с к и: Па још ништа нисам казао!? Председник: Баш за то што сте запели. Време је новац. Модрушан (устаје и хоће да говори). Пред с е д н и к : Пошто Ви мс жете у исту потрешку пасти, одузимам вам реч. Су н и л о : говори 40 секунада... (Мађари броје секунде и нестрпељиви су и вичу: Ово је протекцијонаш.) Мео-уо110111 а 8201! Душан Поповић: (Устаје да говори.) Јесте ли ми већ одузели реч? Председник: Нпсам али ћу ускоро. М а ђ а р с к и посла н и ц и : Пожу рите се! Душан Поповић: Фала — ја не ћу да говорим. Бањанин: (Устаје п говори 1 минут.) Предсе дник: Мео-уопот а8x61! Споро изговарате речи! Лукинић: (Почне говорити.) Председник: Журите се... морам и осталим још реч одузети. Лукиннћ: Па да седнем? Председннк: Ме§уопот а 5201? Муачевић; Ја!... Председник: Ме^уопот а 5261! II имали још којег од г. г. хрватских посланика којем нисам одузео реч и којн жели да му одузмем. (Пошто се нико не јавља, председник Раковски уз церење закључује седннцу. Радикали впчу: Е1јеп[)