Starmladi

Стр. 48.

Бр. 6.

Председнпк: Пзволпте! Д р. Сос: Молим да неко ово објавп у „Стармладом". (Усваја се једногласно и одлазе у двор на ручак, где их економ дочека испруженом шипком на који се сви убезекну.)

С р б и ј а н к а. Усиех ПишиИте владе. „Пријатељетво са Сукнаревим и спремања добровољаца бугарских за упад у Србију да спречи Србији улаз у Маћедонију," одвођење краља српскога у походе вазалном кнезу у престоницу њетову, задовољавања са враћањем посете уз пуш , у Нишу, повлачењем прве крунисане главе до жељезничке рампе и добијања брилијантских слика, и табакере од «врло умнога Кнеза« уништавања све четничке српске акције у Маћдеонији, хапшење и протеривање срп. војвода из слободне Србије, савијања краљевинске грбине и за увреду једне — дро. е бугарске, напуштања велешко-дебарскога владичанскога питања, прекидања сввх националних веза са поглаварима српске цркве и народности у Старој Србији и Маћедонији. Уступања Аустријске жељезничке везе Србије са њеном стратегијском боканском жељезницом на Увцу, најзад и до примања аустријске ветеринарне кснтроле у самој Србији и т. д.

БОСАНЧИЦА. Ни најглупљи босанац више неверује Јакову Томићу — само још неки босански српски лист одржава везу преко једног «ватреног Србина,« који је препоручио руског певача Серебрјаковог Кости Херману. С Т Р Е Л И Ц Е. — Мађарски политичарп веле да се они не могу одрећи мађарског језика у жељезничком пптању — у Хрватској, Па наравно, човек се може само оног одрећи што је љегово нли ће бити његово. А то нити је било нити битп њихово. Бар у Хрватској. — Данас сви вигеци штампају на својим посетницама заступник Н. Н. куће др. Лизавац мнсли на својим посетницама штампатп: заступнпк горњих кућа Ваисћ & КоквиШа.

САЛОИСКЈГ САВЕТИ. — За модерни свет. Од Лобцајхбрудера. Дете моје, нек ти ј' зиано, Питају л' те за суд рацо, Ма то било и у шали Само хвали! Ако гледаш позоришта, Дела што не вреде ништа Од талента и пропали; Само хвали! Због морала нек је вика, На артиског управника, Узми „ми смо народ мали" Па га хвали ! Неч ја песма кад се свира, Ма како да слух ти дира, И лоповлук чујеш мали Само хвалн ! Иокажел' ти сликар који, Слику што баш ништ не броји, Нек се други спрда, шали Ти је хвали! Чита ли ти когод песме, Водене ко с' какве чесме, Ма све добро, да им фали Ти их хвали! Фарисеје, књижевнике, Дефрауданте, управнике, Талент велик или мали Увек хвали! Осетићеш тад промене, Свуда, сви ће, да те цене, И сав свет ће веруј мали Да те хвали !

ОБИЧНО П0М0ЋНИЧК0 БРБЉАЊЕ. ПомоЛник : Ове чарапе бих вам препоручио милостива, врло добро вам стоје у8 лице.