Starmladi

Бр. 4.

СТАРМЛАДИ

Сгр. 31.

Кад би сад „Стармлади" морао у Загребу да излази, он би овако изгледао:

Уредник: Цензура

ф ј? Главни сарадник: Државни тужилац. —'—!

_®>

ТХ ена:

Одговорни уредник : у загребачиој тамници.

На годину дана . . годину дана затвора. На по године по године „ На четврт године .... 3 месеца Поједини бројеви . 30 дана

"2

На општи за^тев друго „поправљено" издање.

Нашим читаоцима. Усљед допуста, који су наши еарадници добили с оне стране (не Дунава него) браве, јављамо да нам је пошло за руком задобити за главног сарадника за наш лист, господина Чиновника званичну и одличну шаљивчину познатог лакрдијашког листа „УшНадамо се, да ће наше читаоце, већ и само име чиновника натерати на смех. За писање истсријских пародија и лакрдија задобили смо одличног пародисту г. Куртавог, од чијих се пародија сав свет вата за трбух. Своје ремекдело: Оитужна почећемо у идућем броју доносити, ако нам цензура не запљени. Уредн. „Ст."

Народна борба.

Због нагомиланог материјала би г. била изоставити за „други пут". Јавна за^вала Павелу мле Раушу. Приликом ваше годишњице тешке владавине, примите нашу искрену честитку. Док је добро вама, добро је и нама! Загребачни гостионичари.

ИОВЕРЕНИЦА радикалској странци. Сви овдашњи некрштени Срби и ја дивимо се вашој борби за Српство, и ја вам -кличем: Таки нам подобајет! Љубим -руку Др. Јошка ЦрнковиЋ рођ. Шварц, као и радикална етранка.

На овом меету је у данашњем броју био јединидобар виц — и тај нам је избриеала цензура.

Велеиздајничка тиква

и њу је запљенила влада ради допуне збирке за „Велеиздајничку изложбу". Међу тим ћс исту тикву заједиички употребити Франк. Јаша Томић и Раух.

Добар виц. Дознајемо из потпуно „вероватног" извора, од самог г. Векерла, да ће се законито стање у скорим у Хрватској повратити. — Добар виц!

уредник (цензура) ово сигурно приморана Отворено писмо Др. Јоцики Калијану, Кошутовој подгусној муви тазшо. Ваш говор противу Мањуа свима се нама донао. То је што народ вели: Куку Тодоре! Молимо Вас, штампајте га у „моргењачи". Телићи. Састанак „великих сила". Јаша ТомиИ, Јулије Лфајфер и Франк састаће се ових дана — на сШгпозицији!

Телеграм радикалима. Кад ће те нам опет доћи у Кикинду ? Жељни Кикинђани