Starmladi

Стр. 44.

— СТАРМЛАДИ —

Бр. 5. и 6.

Један уздах.

Баба Ката — врачара од заната. Оћел бити скоро „рата" Казаће вам баба Еата. Кад Дунавом мед потече Жаба кад закукурече Кад изгори море сиње Кад на дуду роде диње К»д печене лете ласте Кад на ћоси брк иорасте Кад и мртви могу пити Е, онда ће рата бити.,. Ђ аво «

Пукла тиква — разнео се мирие. У сабору се ових дана расправљало о бившој дарабантекој влади, којом ириликом је из нето у сабору, колило је прошла дарабантска влада издала за подмићивање штампе, наравно путем огласа државних жељезница. Ми смо два трн нута у нашем листу нагласили, да листови који те огласе доносе — масно плаћа влада. Сад је прочитано у сабору, колико је који лист добио за те огласе: ,.Распоред вожње државних жељезница". Тако је на пр. „А нап" примио 10.000 круна; 10.000 К; „Ма-

— Хја, не помаже данашњи модеран крој ништа. За данашње мушке је на жалост само она женска рај ски створ, која земним благом располаже. /ЧЛЂЛРИЗЈШИЈП, Знак времена. — Ко је то тамо што иде? — Хуњади! — Чивутин? : — Разуме (е! Норенити. — Видиш, ово је сноменик Петефија. Он се пре звао Петровић. А ово је споменик Хуњадијев, он се ире звао Сибињанин Јанко. А ово је Јокаијев, — Како се он ире звао ?

17 000 круна; „Мађар со „Мађар орсаг кепеш албум" ђар хирлап" 4000 К; „Будапешти нанло" 6000 К; „Пешти хирлан" 6000 К; „Еђетертеш" 25.000 К; „Фршп Ујшаг" (крајцарашки лист) 10.000 К, и т. д. Пошто су „Застава" и сомборска „Слога" такођер доносили те огласе „Распоред вожње жељезница", молићемо их фино, да кажу — јесу ли осим фрај карте штогођ добили? Ал онако се „Слога" од њених 400 претплатника раширила и угојила на 16 страна. Само кукавна несме у уводном чланку ништа о анексији Босне и Херцеговине да пише. Јадница! . . . а већ „Заставино" писање — постало је већ шаљиво!

Дефиииција. — Шта се разумева под конзеквентност ? Кон: Конзеквентност, то је: не једанпут еао, а други пут ево, него увек езо!*) *) тако ! Искрен разговор. Син: Каксе су то животиње, тата! Отац: То је магарац. Син: А она друга каква је то животиња? Отац: Оно је магарица са својом децом. С и н: Зар се и они жене ? Отац (одобравајући): Дабогме синко само се магарци жене.

Жа л ење. I. глумац: Рекох ти, одкако је ночео тај „велеиздајнички процес", немамо публике, јер ко хоће да се васмеје иде да слуша парницу. То је јеФтиније. А наше казалиште празно II. глумац: Није могуће. Та где је онда наша публика која воли да види драме ? I. глумац: И она је тамо. Она се сита наплакала гледајући Раухову „драму".