Starmladi

Стр. 48.

- СТАРМЛАДИ -

Вр. 6.

Г сигурну помоћл од у-вваре (киле) можсгс пиКи ако иштете да вам бидава 1г«>шал>е обатчитај фирма која још од 1864. год. ностоји: АУГУСТ ЦИГЛЕР, Нови Сад (ЏјујДек) Цдаг8ка Ј ^ прено пута од Централног Кредитнвг Завода 21/А.

г\

вк1јсн1егоеше ИпЛеп 81сћеге нш 'е \уеш1 8Ге 81сћ ап (Бе 8е11 1864 1)е8<;ећепс1е 8рес1аШгта АЏ6118Т 21ЕП1.ЕВ, Меиза1г (ЏјуШбк) 1Јпргп двдепићег с1ег СепЦаЊапк, 21/А, шепЛеп.

ЛВЕОВНТО ВЛРОПЛО АрбссНо Нушпдо У НОВОМ САДУ. Фра1В9 ЗРа.к:оа;12;за- пут. _ ТелеФвн бр. 264. Отворено преко целе годнне. Иаза. еко приаозиато те хпљадммн пох-аљепо као лековито купатило, с н*ј\ јачом садржиним ЈОДН0 ЛвКОВИТе воде, која јс по -пеказу првак* хемпчара. ПОТПуНИЈа него садржина јода у купатилу Липику. Најлек вптија сумпојчтч вода за леч ње Ишиаса хроничне реуме, КОСТОбоље и севотине и т д Сваковрсна лечења ладног купања. Угљене киселине, фанго, блатне и сумпоровите купке. Електрична купања. Сваковрсне лековите и вибрационе масаже. Радиогенова лечења са пићет и купањем. Сунчана, ваздушна и у песку купања. Раскошно парно купатило. д.чннн дв >раиа за ч 1тан,за одмарање, одлкчпо уј-еђеиа гоетпонк еа елегантиим гостннекпм собама и добром кујном. Вожња аутомобилом до куиагила и натраг у вар<ин. Сталнн куналшшш лекаи. Комбиаиране јеФтипе цепе за купке. Дмвап ц повпик се на захтев шиље б еилатно и Франко :. Упраза купатила не^а више гусенцца услед нашег проналаска п Гусина", који је најбоље средство против гусеница. У пролећа кад воћка почне ла листа и пупи, то се на њој разни ситни зарезници, као уши на листу, зелени црвићи а нарочито гусенице појављују,. које често нута и најплоднијој воћци дођу глнве, те је утамане, да или јалов или црвљив плод доноси — једини је лек наше опробано средство „1'усип". којрм кад се помоћу обачне штрцаљке за пероно.спору нопрска два три нута воћка — на њој сви зарезници угину. Јер „Гусин", не само да лгиву гусеницу тамани, него је чак у гљиди унсштава. Зато сваки привредник, који хоћ? да има лепо и здраво воће, као и оби*ан плод, нека одмах ма и пробе р»ди иоручи „Гусин" — да се осведочи о љеговој кориености. Попрсканаље „Гусином" стаје и за највећу воћку свега 20—32 новчића. „Гусин" који свима воћарима и привредиицима нреноручујемо — добија се у свима варошима и селима код иојединих нродаваца као и код произвођача Прве новосадске творнице течности против гусеница — у Н. Саду. „Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког мссеца. Рукоииеи се шаљу на уредпиштво. Претплата се шаље па администраццју „Стармладог" у Нови Сад (1Јју1(1ек), Ватковићева улица број 16. Клионик И пнданллнц: М. Крстоношик (Поједини број ЗО пот.) Одговорни уредник: Петар Крстоноши*. ШЈнмпарија Учител.гусог Д. Д. „Патошеиић*' По»$и С д.