Starmladi

Стр. 120.

- СТАРМЛАДИ —

Бр. 15. 16. 17.

врло шкодљнва, нс треба се бојати, пошто се у целој овој околици не може кап воде добити. Лепе шетње по виноградским брдима све док грожђе не сазре, али ипак без деце и псију или се морају на канап привезани исти водиги. * На повољно знање! Доле потписана ставља овим до повољног знања п. н. странкама, које су раде да летују на селу, да се незгоде и свађе које се лањске године п. н. београдској госпоштини десиле, ове године неће понављати, пошто је моја тетка Јуца Олајавићева сретнам случајем прошле недеље због клевете и јавног насиља на шест месеци осуђена и већ ухапшена. Мир њеним устима! С одличним поштовањем Атанаеија Мутибарићка. * За брачни пар без деце издаје се летни стан у летниковцу, који је само за две странке удешен. Пријатан комшилук, у колико прва партаја, која се већ уселила има деветоро живе деце, с којима ће се зацело госпођа без деце моћи забављати и играти. Доказ да је предео здрав већ и то је, да је од петоро деце, које су са магарећијим кашљем дошли — једно скоро промукло. * Има предела, где гостима који су дошли да летују и уживају у природи — сметају комарци. Ми смо овде сасвим без комараца. Један стан, врло видан, пријатан и топал (пре је био стаклена башта) може се још добити. Због обзира на штедњу, учтиво се п. н. реФлектујућа странка упозорује, да не мора са собом сгенице из вароши доносити, пошто ми истих у обилној количини већ имамо. (Изузимајући ради укрштавања један егземплар, мужика. да се до боље расе дође, и ако наше стенице важе за добру расу, јер уједају као пси.) $ У пажњу онима који пате од дебљине. Многи иду у скупоцена страна купатила да им она скину сало, и враћају се редовно из истих дебљи него што су отишли. Међутим јако греше што не дођу у купатило где сам ја гостионичар. Јер у

колико лековито блато извлачи разне болести из човека — у тодико више извлачим ја сало из дебелих људи са мојим на далеко чувеним и припознатим кур-костом. Мој кост је кост! Мтде порције, суфтилан ауфлаг, печење, салата: деликатеса. Све по енглески скувано. Гарантирам и најдебљем човеку на свету, да му се кроз недељу дана, мора трбух за хртењачу прилепити ако је у стању да издржи за време свог бављења у купатилу мој кост — а да не умре од глади. Добра устојана и убалављена вода дневно се Фришка на столу сервира, због скидања сала буђелару. Припозната српска кујна за растеривање гостију из купатила. Јела и цене су увек довољно папрене. Свој своме! Сав љубазни М. Т о м и ћ. још из „Рибарске бање" познати гостионичар — сада не зна се докле У једном купатилу у Угарској. Да се овако искрени огласи објављују — ааа, част! Прерадовић.

На игранци.

Он: Јесте ли читали, госпођице, књиге од Ђуре Јакшића и Лазе Костића? Она: Нисам. Ја читам само књиге од нашег комшије, Пере.