Starmladi

Стр. 80.

— СТАРМЛАДИ -

Бр. 10.

,Аполо" позориште у Новом Саду.

16. и 17. јуна брло занијмљиб и шаљиб нрограји.

вд

Не купујте другу ПАСТУ за зубе

ОСИМ

„СРПСКИ БКЕР-НРКГ он је сто пута бољи него којекакве бечке трице! У скорим ће „Прва новосадска творница кемичких производа" отпочети свој рад.

| О/Ра^е^Шип-и/и и. 'н.с^шшерљи&^и

оригиналви „ОТО" мптори

I &4су'сшеу1

за течна горива машине еа ренеавањем гаеа, мотори за сиров олај на висок притисак (1Ле8е1) у најбољој изради од 1 до 1500 НР. (коњских снага) за занатлијске потребе, пољопрнвреду и индустрију. 11111 Бензии-локомобили И1 од 4 до 20 коњских снага за вршидбу, потпуне вршаће гарнитуре . Специјалитет: самоходни локомобили, покретљиве машине за цепање дрва шм ркова са колима, кола за осветљење итд Машине за обрађпвање дрва од фир ме Е К ксјкнг и КОМП. 1|е1р21&. Х.ап§;еп «& ЧЛ7"оИ, МогогепјГаТзгЗЈЈ:. пика, ■на-ко&ну. Филијала : НОВИ САД. темеринска улица бр 7. Проспекте и прорачуне бесплстно! — Траже се солидни заступници!

ЛЕКОВИТО ВАРОШКО 1РТЕСК0 КУПАТ0ЛО

Фрање Ракоција пут. јвацјшшмваашвадииимаии

У НОВОМ САДУ.

Телефон бр. 264.

Отворено преко целе године.

Отворено преко целе године.

Надалеко припознато, те хиљадама похваљено као лековито купатило, с најјачом садржином јодне лековите воде, која је по исказу првака хемичара потпунија него садржина јода у купатилу Липику. Најлековитија сумпорна вода за лечење ишиаса, хроничне реуме, костобоље и севотине и женске болести. Сваковрсна ленења хладног купања. Угљене киселине, фанго, блатне и сумпоровите купке. Електрична купања. Сваковрсне лековите и вибрационе масаже. Радиогенова лечења са пићем и купањем. Сунчана, ваздушна и у песку купања. Раскошно парно купатило. Дивна дворана за читање, за одмарање, одлично уређена гостиона са елегантним гостинским собама и добром кујном. Вожња аутомобилом до купатила и натраг у варош. Сталан купалишни лекар. Комбиниране јефтине цене за купке. Диван ценовник се на захтев шаље бесплатно и франко. УПРАВА КУПАТИЈ1А.

1 I

„Стармлади" излази 1 и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ИЈј^Мбк), Витковићева улица број 16. Власник и издавалац: М. Крсгонсшић. (ПојеДИНИ број 30 ПОТ.) Одгдоворни уредник: Петар Кретовошић. Срп. штампарија дра Св. Милетила у Н. Саду.

1 /