Student

Piso Josić Nikola Т.B.С. bolnica Odžaci

Pisano u nedelju, piso Josać Nikola, Miroslave i Miro, ja sam dobijo od vas pismo i razumeo da je Jelena nešto malo bolesna. Kako je ona mala, na takve treba budno paziti da ostanu živi dok ne ojačaju. Ja mislim biće bolje još jednom. Sto se tiče mene do danas je bilo i nekako a od danas tojest jutrost u polak dva sata sam opet prokrvario. Sad je malo pustilo, a šta može biti do doveče to ko zna jer sad sam ja težak bolesnik, šta možemo... Da sam ja boljeg zdravlja mislim da bi mogo i bolje, al: dobro je i ovo. Lutrija nema ništa ali je ulog pa sam kupijo još jednu lutriju. Što se tiče zemlje kako bude a ja ako ne umrem to ću srediti sa.no sad da me malo popusti jel, to je sad molba i teško da se preživi pošto je to bolest stara. Zato ne mora to baš tako već može još jednom da krene. Pozdrav od mene. Miroslave i Miro vi se slažite i poslušajte mene da je to još i najbolje i da ne valja bolest. I uvek se okrenite natrag i nemojte mnogo gledati napred pa će biti svega. Ako samo napred neće biti dobro. Malo vako malo nako i dobro. BOLEST (pesma) Bolestan sam ima dosta leta već mi dosta i ovoga sveta ja bi volo svakome ovako pa nek vidi da to nije lako jel ti nemaš prebijene pare a porez ti ko i zdravom mete jel ne mislim da ti imaš dete svako gleda a ništa ne kaže kao da ti tako i pomaže Vlasti čuju i ne misle tako jel kod njiove kuće i lepo rade oni prave izlete i parade . đok ti nismo uzeli i to malo Sve je to vako i onako al treba priznati da nije lako a ti ćuti i lezi u bolnici tamo svakome traba duvana i hteba

Kad ja umrem recte molim svirna da sam i ja bio međ žtvima a to može da se desi svima jel to nije priča baš mila Spavaj spavaj tvoje ime pamte Malo krave a malo i patke opet mislim da to nijc tako da će mene spominjati svako al što sam nekad nešto bio ako sam se nekad i napio jet život je kratak nama svima prođe leto pa dođe i zima Kad pročitate pište mi jel nešto razumete i može li da se ovo nekud pošalje. Ako može ti pošalji nekud ako misliš da je dobro i ako može đa se nešto dobije. Da li sam ja ovo dobro sastavio jel vredi što sam potrošio voliki plajvaz.

Pisana karta 3. 111 u Odžacima piso Josić Nikola. Sto se tiče mcne ja sam bio u teškom položaju. Umalo sam se oteo a sad još i gore. Nisam znao da se vratila ona tužba sa suda al ko će to njima dokazati kad oni ni bolesnom ne veruJu. Ona lutrija uzela ulog i ja sam kupijo ioš za te pare da mi krati vreme i ako nešto dobijem. Svima pozdrav i maloj Jeleni jel joj đeda ne može pisat. Ovde sam vam poslao neke tačne odgovore ako vam budu zatrebali. Ako meni prestane krvariti onda će biti-dobro, jeJ još može da bude gore a sve đotle je dobro. Pisao sam pesmicu Jeleni pa je vi njoj čitajte od dede. DEDA PRIČA JELENI (pesma) Deda ti nosi obađva bolesna pluća a ti si deđina sreća

0 ti si jelena mala još samo godinu i ti bi dedu znala jel đeđa po đuši nije loš bijo a šta može to je suđba bila da jelena nije đeđu zapamtila tebi će tata i mama pričati istinu U Školi je deda dobar đak bijo 1 tebe bi svemu naučio jel i tvoj tata nije ništa znao al sam ga lepo obučavao nekad је deda bio dosta Ijut u bašti je našao prut tebi će tata i mama pričati Jelena mala deđa ti šalje samo zdravlja jel deda ne radi jelena mala i nema para. PREPISAU: M. MAJSTOROVIC L. STOJANOVIC

„Studentova" nagradna anketa 10 čitalaca putuje u Firencu

OBEZBEĐENE SU SLEDECE NAGRADE: • TRANZISTOR »RIO«, EI NIŠ (POKLON PREDUZECA »RADIO-ELEKTRO«, BEOGRAD ) • 5 KOMPLETA GRAMOFONSKIH PLOČA (POKLON PRODUKCIJE GRAMOFONSKIH PLOCA RADIO-TELEVIZIJE BEOGRAD) • 3 KOLEKCIJE PROIZVODA »ZVECEVO« (POKLON PIK-a »ZVECEVO«, SLAVONSKA POŽEGA) • 2 FROTIR-PEŠKIRA (POKLON BPK-a, BEOGRAD) • BESPLATNO PUTOVANJE AVIONOM JAT-a U DUBROVNIK (OBEZBEĐUJE JAT, BEOGRAD) • 2 BESPLATNA LETOVANJA OD PO 14 DANA U LETOVALIŠTU FSJ »GORAN« U MAKARSKOJ (OBEZBEĐUJE UPRAVA LETOVALIŠTA) • 5 ULAZNICA ZA FUDBALSKU UTAKMICU »CRVENA ZVEZDA« »PROLETER«, 1. MAJA U BEOGRADU (POKLON FK »CRVENA ZVEZDA«) • PO 10 ULAZNICA ZA FUDBALSKE UTAKMICE »PARTIZAN« »VOJVODINA«, 5. MAJA, »PARTIZAN« HAJDUK«. 18. MAJA (POKLON FK »PARTIZAN«) • DVE KOLEKCIJE PICA (POKLON BADEL DALMACIJAVINO SPLIT) • 15 GODIŠNJIH FRETPLATA NA LIST »STUĐENT« I • 10 BESPLATNIH PUTOVANJA U FIRENCU, OD 5. BO 10. MAТЛ (OBEZBEDII A REDAKCI f \ »STIIDENTA« 17 PRTHODA оп OGI ARA ORGANIZACJJA).

Još jednog dobitnika očekuje putovanje avionom JAT-a u Dubrovnik, a ostale niz dnigih nagrada. U redakciju su već prošle nedelje počele da stižu pošiljke sa kuponima br. 1. Zbog toga ponovo upozoravamo čitaoce, učesnike nagradne ankete, da kupone br. 1 i 2 šalju u zajedničkom kovertu. Jedino takve pošiljke, sa oba kupona, koje stignu u redakciju do subote, 27: aprila, do 12 časova, uzimače se u obzir prilikom izvlačenja nagrada. Izvlačenje će se obaviti u subotu, 27. aprila, u 12 časova u Klubu međunarodnog prijateljstva u Ulici Svetozara Markovića 79/11. Svi zainteresovani mogu da prisustvuju. U ovorn broju objavljujemo kupon br. 2 sa drugim pitanjem nagradne ankete. Pravo učešća u anketi imaju svi čitaoci •Studenta«, osim članova redakcije. Dobitaici putovanja u Italiju, koji nisu stalno nastanjeni u Beogradu, moraju da obezbe.lc za sebe pasoš. Sve dobitnike ove nagrade obavestićemo telegramom. Izveštaj sa izvlačenja objavićemo u »Studentu« od 1. maja broj 16/17.

MAGAREĆA LJUBAV

Na početku pesme da se pročitati kako magarica od Ijubavi pati Pošto nije bila neka cura svetska i tuga joj beše više teoretska Pitanja je muče sve luđa i luđa kako se oseća Ijubav kad je tuđa I mada u pesmi ne zna da se snađe za ženidbu zrelog magarca pronađe Dođe i trenutak na njezinu sreću da u praksi sazna Ijubav magareču lako je danas tužnija od juče apstraktna je više pitanja ne muee

MILJENKO ŽUBORSKI

jugošped

PREDUZEĆE ZA f MEĐUNARODNU| ŠPEDICIJU OBAVLJAMO SVE POSLOVE MEĐU\'ARODNE ŠPEDI- ' CIJE U UVOZU - IZVOZU - TRAMZITU U ŽELEZNICKOM, POMORSKOM, RECNOM, DRUMSKOM, VAZDUŠNOM I POšTANSKOM SAOBRACAJU Д Carinjenje osiguranje Pretovar uskladištenje Loko špedicija seobe ± Unajmljivanje brodskog prostora jL Pregled prevoznih dokumenata jk Reklamacije Doleđivanje brzopokvarljive robe Unajmljivanje vagona-hladnjača Д Zbimi promet Sajamska špedidja ... ; ... JSE . 1* Sopstvene ispostave u svim većim I pri\Tednim centrima, železničklm čvorištima, pograničnim mestima, lukama i pristaništima. Korespondenti u celom svetu. Na sve upite dajemo odmah potrebna obavestenja.

DO SARKAZMA I NATRAG

PAVLE KOVACEVIĆ;

Plošim se. Suviše som hrobor

INTERPRETACIJE

POSLE PODRSKE STUDENTIMA UPOUSKOJ Studerit u SUP-u traži dozvolu za nošenje lovačke puške, Žanimanje? pita službenik. Student. ■mm Kod fakulteta? —• Filozofskog. —Ne može! • odbrusi shižbenik. Đ. USKOKOVIi DUH Neko lupa u pola noći na prozor sobe u kojo spavaju studentkinje. Ko je? upita jedna od studentkinja Duh. Onda uđi kroz ključaonicu. KOINCIDENCIJA šta tl je pod jezikom? Pričest. Iz crkve? Ne, iz studeutske menze! * * * Skoro jela su vam od krompira. Proniknuće mi krompir iz stomaka požali se student upravniku menze na Obilićevom vencu. Nlšta ne brini. Krompir je star i pok\aren, reče upratmik. -'* * * U našu redakciju stigao je sledeći oglas: »Poštovani kolega koji mi je ukrao tranzistor dana 7. IV 1968. oko 19 i 30 časova neka dođe po ušnu slušalicu i jedne rezervne bateпје. šifra »žrtva«.

STUDENT . н н ■Z fZLAZI UTORKOM Z CENA 30 PARA vr._.::,o . £ POŠTANSKI FAH н BROJ 692 : х х STUDENT LREĐUJE REDAKCIJSKI KOLEGIfUM BORISAV D2UVEROVIC, ALEKSANDAR ILIC, KEMAI KURSPAHIC, BRAVKA OTASEVIC, MILISAV SAVK GRAFICKi UREDNIK FLORIJAN HAJDI' GLAVNI 1 ODGOVORNI UREDNIK ĐORĐUE VUKOVTC IZDAVAC UNIVERZITETSKI ODBOR. UREDNTSTV’ 0 1 ADMINISTRACIJA BEOGRAD, SVETOZARA MAR KOVICA BROJ /9/1 1 _ TELEFON 645-894. - TEKUC’I RACUN 608-8-1291-2. - GODISNJA PRETPIATA S DlNARA; ZA INOSTRANSTVO 18 DINARA. зТАМР л »GLASe BEOGRAD, VLAJKOVICLVA 8.