Šumadinka

368 Ш

С ћ концемБ овогб месеца свршуе се прво полгодЈе пренумерафе на ШЈМАДИНКУ, и за го позивамо ohj г.г . читателћ , коима рок'Б предплате излази, да 6bi се благовремено пренумерирали, како имб се броеви небв! прекидали. Сђ почеткомЂ идућегЋ мссеца продЈжиКемо издавати Р у к о п и с е П р о т е М а т I е М енадовиКа, и ro на дуже времена него пређе. — Кои одт, г.г. скупителн или поединБ! пренумеранта има што давати, нека до конца овога меееца нослати изволи.

н.

Подиисанми дав подг. Knpiio каФану гг. браће Л б о т и ћ а у СмедеpeBj'. коа гјостои у чариЈ1и. на шаци. Ст> истомћ каФаномљ ид у 7. соба за путнике, еданЂ му гвакћ, едан-t арљ за конћ и шупа за иола. подг. којомћ има и бунарг> сг> добромљ водомћ. K o бw ate.iio узети ову каФану подђ киpiro ОД1, данаст> за унапредак -Б на едну годнну и еданаестЂ месецји, нека се у истои каа>ани подписаноме погодбе ради пр1лвити изволи. (3—6) У Смедереву 30. Мал 1856. ИЛШ МЛАДЕНСВИћЂ Арендаторг.

СОБНБШ НАМЕШТАИ као : канабета, ормани , астали, креветн, огледала, лустери (пол1елеи) и т д.; а тако исто и © Д r i» HOISA СРЕБРД Р АВЛШЧШЋ ЦРЕВЕМВ УТВЉРМ И ЗЛ ДОМАћУ НОТРЕБУ ОТОЛРИ могу се у наибо.гћмЂ избору, а ценомт. наиумерен1омг> до6 б1ти у Земуну кодђ |вгљ СИНОВА СПИРИДОНА АНДРКбВИћА. ta=>

Подписана обивлгое своимх> гг. гостима да ће сутра у НедеиЈо 17. т. мес. у башти Германовои у 8 сатји у вече едан-b вештакЂ ј:зђ Темишвара разне вћштине и забаве ст> ватрама и ракетлама показивати и публикузадовоиавати. — Подписана моли за млогоброину посћту и обећава се. да ће свакји добримг. елима и пићемЂ сђ наиумћренЈомг> цћиомЋ поолугкент> бшти. У Београду 16. Шнја 1856. 1>Ш1 Ilaoosssassi, у Германовои башти.

бдна удовица , одг> добре куће. желила бм у каквои господскои кући као газдарица ( клгочарица ) наместити се. Она говори србски, немачки и мацарски. Далћ може се о нг.ои распитати кодт> ТерезГе Штолцг , модисткинћ, у кући Г. Попечитела М а рј к о в и ћ а. (3—3)

ШЖ Кои бм кадЂ потребоRao кола за провозЂ и шетнш, н ека се изволи двити В и ћ е нГ1 Н) Станисавл1вићу, у L ' HTa - 'mnry (11 — 6)

МОДИСТКИНН ! ТЕРБ31Д ШТОЛЦЂ препоручуе се за чистенћ ( пранћ) и јфарбанћ сваке вргте свиленм ивунеiifai MaTepia, блонда . и пера за шешире, а тако исто и за чистенћ сребрnbi и златнм ширита , и ваденћ Флека ма cb какве матер1е. Обмтава у кући Г. Попечителн Марковића. (3—3) Нродаваћс ее на ^ицитацји : 1. Рана, koio е народЂ Окр. Чачанпоклонјо на фондђ удовица и сирочади СвепЈтеника и Учитела, и то 15. 16 и 17. UOnia у Карановцу, 18. 19. и 20. у T ihhio, 21. 22. 23. на Рашкои. 2. У Београду кућа сђ плацемљ Цветка Златића, Tep .iie. близу мале шаце, 25 26. и 27. fOHia.

3. У Карановцу каФана сђ плацемЂ поч. Милоша Жинковића, 26. 27. и 28. Шн1н. 4. У В. Селу Окр. Подринск. непокретна добра МЈаила Илiiiha, 25. 26. и 27. К)ша. 5. У Позкаревцу две куће сђ плацемЂ пок Косте ТриФуновића, 26.27. и 28 ГОшн. 6. У ћириковцу, Окр. Пожаревачк. непокр. добра Живка ввтића 23 24. и 25 lOHia. 7. У Губеревцима Окр. Београдск. непокр. добра Саве Панте.пића, 24. 25. и 26. ГОши. 8. У Милини, Окр. Подринск. непокретна добра МакевЈе Николића, 18. 19. и 20. ГОнЈа. У КанцеларЈ'и ПопечителБства Внутренв>и Дћла држаће се 30. ГОн1а у 9. еатш пре подне лицитац!а поради набавке 1500 Фатји добрм , тврдБ1 и 3 шуха дугачки дрва. Сима БогићевићЂ изђ Шлвивовпа, Окр. Крагуевачк, оглашенЂ е надлежнимђ судомћ за распикућу. У каси Пупиларнои Суда Окр Шабачк. има за издаванћ сђ интересомЂ 10 на 100, 7000 дуката цесарски.

У кнбигопечатнБИКнажествасрб с к о г ђ.