Šumadinka

моћи занадне си-ie задовоиБити. Ова ће enpl, u, iipoкламац!н обзнанити оно помилованћ поиитички преступника. на кое е крала пристао. а и шштћ далл иомилована. Твлвграф ске Депеше. У Одеси 22. Септембра. У Н иколаеву врло се јкиво граде трговачки riapoброди. — Између дунавски пристанитта и Одесе влада живми саобраћал. бнглескји паробродт, „Стромболи," кои е опредћленг,, да стануе на дунавскомг, ушћу, отншао е за време у Карамашш. У Бомбаш (у источнои Инд1н) 31. Августа. За ВОИНИЧК1И походт, Енглеза у nepciiiCKiiS Mopci;ifi заливт, ччне ct: наивеће прииреме- Мл оге сз' превозно лађе накмлКне за преногиенћ воиске и paTHbi потреоа. Oea експедиц!а броаће 14—15.000 воиника. У Паризу 28. Септембра. Мехмед-Али приспћо е у Паризт,. Казв1ванћ .,Журнаиа де деба" да е онт, зато дошао у Паризт,, што е у некои распри са вицекралБом!, египетскимг,. показуе се као неосновано.

'4 ШШ Накновш источна пошта. У Цариграду 21. Септембра. „Журналт, де Константиноплг," вели, да е неоснована вћстБ „Преса д' OpiaHi,", о долазку едногљ одћлена Француске Флоте, да у сагозу са енглескомт, флотомђ проматра по црномт, мору. — 11 орта Hie, као што се пре разнео глас"!,, одобрила грађенћ еуфратскогт, гвозденогљ пута, него е да. ла свое саизволенћ само за предварителне послове и испБ1тивана. TypcKifi пароброд -б „Шеикг, Суади" отишао еу Антиварг, (арнаутску приморску варошв) са новопоставлћнБЈмг, ђенерал-губернаторомг, босанскимг, и сг, нешто воиске. — ђенерал- Mairipi. Омерг, отишао е у Арнаутску н Ерцеговину по воиничкоиђ послу. У Багдаду 3. Септембра ЕнглескЈи носланикг, при персЈискомг, двору, Мураи. очекуе у Багдаду заповћстг, одг> свога правителвства, да се опетљ врати у Техеранг, (главну варошв Пе pcie) У Атини 23. Септембра. Кали-беи наименованБ е за турскогг, посланика при двору грчкомг,.

II.

(2—3) ПодписанБш имамг, на про- господара по разнимг, землама путо- одб Митровадне a;e^io узети, нека му

даго сто илада ока окрунћна и извенна . добра стара кукуруза, и могу поставити поредг, воде на обали гди коме потребно буде. Купци лека се цене ради изволе на мене у Панчево обратити устмено или писмено. ДН7Ш Гв»5«ј 4!ТКФАНОВШ» г аЈ нначе СУЕвАШШ.'!}.

ИЗГ53А £1 Д>1>ШН lelSS'SI«. У кући кодб „К ралћвића М а р к а" блиуу мале шаце има на горнћм!, Фронтудва дућана и на долн'ћмг> една магаза за издаванћ подг, 1 ) кирјда. СИМЕОНЂ ВЕСОВИћЂ.

(3-3) МИЛИћЋ ПОПОВИћЂ трговацг, изћ села Свике у Окруа;. ПожаревачкомБ има на продак) 8000 ока добра пасула. Ко 6 bi имао волго купити. нека се изволи нћиЈу погодбе ради обратити. Г. К Р С Т А Р А Д, родомг? изб Срб;е , кои е агивш у Београду и Земуну , а после отишдо у

вао, 6 бш е 26, Августа т. г, у Марсе.iio и тада се навезао за Александрјш, одкуда ће ићи у врусалимг, на поклонеше светомг, гробу Христа Criaсителд. Онб ће тамо доспети до конца Новембра текуће године, а задржаваће се до конца Априла идуће 1857. годнне, и после е науманг, у Cp-, 6iio вратити се. Друштво нћгово сг> нБиме бБШше у Марселш ово авлл посредствомг, новина , да 6 bi родбина нћгова за нћга разабрала да е живг>, и кадг> се вратити намерава. (3—3) (3—3) Подписанши дае подб ки(jiro еданБ квартирг, са 4 собе , куиномг,, конкомг, и подрумомг,. У авлји има бунарг,, штала за 4 кона, отлукана за сено и шупа. Ко жели узети одг, Митрова дна, нека се погодбе ради нви. Д У К А ПЕШИКА.

ДВА ДУћАНД са по едномг, уза свакји собомг, , има за издаванћ у кући Господина Попечи-

се погодбе ради ир^нвити изво.ш.

(3—3) ПодписанБш опуномоћенг,, авллмг,. да ће се две к у ћ с о д г> сла бо гђ м ат е р i a л а Г. Александра Ииколића , налазеће се на Врачару више барутане средсвомб лицитафе 4. 5. и 6. Октобра ове године продавати; а међутимг, ко жели иначе у погодбу сг, подписанимг, ступити. нека му се изволи npiaenTH.. На добрама овимг, никаквогг, терета нема. У Београду 26. Септ. 1856. ђОРђЕ С. ЧОКОВИћЂ,

ма газаџ1а.

ЦариградЋ. и затимг. по дћлу Свои Отефана А/арковиАа- Ко 6w кои

Шче е нађенг> еданг, златанг, ланацг, одг, сата. Ко ra е изгубш , нека се лви у трговини Дуке Пешике и СБшова.

У кнБигопечатнБи кнажес. тва србскогг,