Šumadinka

У Б * о г р а д } 13. Д е ц е м б р а 185 6.

ШУМАДЗШХШ, Л И С Т 'h 3 А шавдта&шодта, ммв? ш шшш< З^чредникт* и издавател!. ЛгобомирЂ аа. Нонадови^гв.

\7" Оваи листт> излази v Вторникт> и Четвртакт. иа по табака , а у Суботу на табаку. Ц4>на му е 1 Кт. V. , ,, , за три мвс. 5, а за пола године to. цваиц. За or.iace плаћа се одт. врсте 5 краиц. за трипутЂ

,.V 128.

р а.

В р а ч а (Прод^жено) X а н р и налазш се јоштљ <-:днако на старомт. иесту предљ вратима. Можда е то непристоино одђ мене, што 1" оштб очекуемт«, рекне ohij домаћици, али н се нисамс. могао рћгкити. да се удаиимг. пре него што се о станш госпођице известимЂ. О нб погледи у ЈК и л ћ т у, кон е нко поруменила, и очи оборила. Благодарии!. на пмтато, одгсвори оиа, п се саовииЂ добро налазимћ. Ханри знао <? за узрокљ несвестице, али е ипакЂ радо желт дознати, какавт. ће узрокљ Жил ћта навести. зато и запмта: Шта е то бмло, госпођице , што васг> е тако угкасно уплашити могло? Нека мунну воздуху, одговори Ж и л b т а, крадомЂ погледавши у матер*. . кое е X а н р и и примћтш и разумео. Онг. се у сеои задоволБНО насмее. Нћгова е стварв стоала прекрасно. Мои стрицЂ, рекне он?> кђ госпои одђ Б о з е, хтео е данаст. и самт> доћи, да се збогљ свогђ гочеранћгг. изостанка извипи. Исто тако жели онг> сг. вама о некомг. важномг. предмету говорити. Оће ли погрешити. ако вамг> довече у Валжансезу предстане ? Кажите вашемг. стрицу, драгји господинг. Ханри, да е ohtj свагда добро дошао, и да н ништа проти†ићговћ! посћта навести немамг., осимг» што е у нћима слабо нрилКжантз. Ханри дубоко се поклони, па се обрати кђ Ж ил ћ т и: Како, госиођице, есте ли данасг> доиста кг. врачари ишли ? бсамв, господине, одговори Жил ћта, као изђ дубокогљ сна тргнувши се.

Па есте ли заиста обећано вамг> чудо нашли ? бсамБ. вли вамг. прошлоств погодила ? Ноказала ми е у иаиживлћмЂ лику. То е била права чарол1н А будућностБ? ^ И будућностБ ми е предсказала, одговори Жил ћт а, почемг. е пунг> значена погледг> на матерБ, а ова иа hio бац^ла. Па есте ли са извћстјемг. задоволБНИ? запмта онћ далћ. I"J И i: c4»SX» j О^ЈОасри Л :• баЗал.ЧРНО. jP:£?.nr. Sli * - fTiai Онр и слутити могла, да ће ово нћно „НисамБ" права исповестБ лгобови бмти за слушаоца, кои се у таине нћне подкрао бмо! Будући е завћса будућности предг> вама одкривена, продужи онг>, то сте Bbi срећнн! него други смртни. Вм можете сг> догађаима управлати. Па шта ми вн саветуете? Опасно пБ1танћ, одговори онг. зачуђенг. и збунћнг. Но ипакг. покушаите одговорати ми. Погледи Жилћтини пмтали су јоштђ жешће, неге нћне речи. И 6ti развитакг. догађа.ч очекивао, одговори господичићг.. То ми е и мати рекла, али на мое пБ1танћ тиме н !е одговорено. Кадг. 6bi вамт> Цезарина, кое в вештина нелажна, рекла: Две ствари стое вамг. на изборг., едну желите вм, али ће за васг> несрећна бмти; другу мрзите, али бм вамг> срећу донела, — кого 6bi вм, ПБ1тамг> васг>, изабрали? Горк1и лекг> н бм сладкомг> отрову предпоставш, одговори онт>. X а н р и е бмо о cboioh [побћди толико убеђенЂ, да нимало hie посумнао , да нћну лгобавв на тако велико искушенје стави. Младо девоиче као крпа побледи. Вм бм дакле сладк!и отровт> одбацнли? запБ1та она са стегнутимг> срцемг.