Šumadinka

<80

(ВДШШШ • H

Подписани иман) честв [фепоручити гг. иутннци.ча и трговцима изћ Cp6ie свок> са сви ма потребама на нанболБ^и начинЂ енабдћвену гостилннцу у Б е ч у, у Леопоидштату, подђ именом-в „НАЦШНАЛ-ХОТЕЛТ)" близу како гвозденог-в пута, што нзђ Пеште долази, тако и свж» трговачки пазара. Има преко 200 соба за путнике, каФану, трактерЂ са вкускимЂ виима, и г. г. путници у свему наибол-ћ и св наиум4рен1омЂ цћномг бмће посиужсни. J' »< -fl гостилници како првоподписанми, тано свагда и погдћкои одђ млађи говори србскш езмкљ ту 11» и ША6Р1».

0 Б Л в А. Долеподписани обзнангоемо свакомк; кога се тицаио буде , да е трговина бмвша подђ Фирмомг> С т еф а н ђ М. П д а ш и п и л е т ов и ћ ■b у Шабцу, у Koiofi е као братх. и смеоникг. Стоинљ М. Плашипииетовићг> участвовао, одг. 13. Децембра текуће 1856. год. преш-ia на овогђ другогт. подТ) ФирмомЂ СТОЛНЂ М. ЛЛАШИПИЛЕТОВИћТ*. Ко годт>дакие што од-b постонвше Фирме сг. подписомђ или по тевтеру тражити или давати има. нека се на долеподписаногЋ на првомв месту обрати, помемЋ се онђ свега приманн и одговарана примЈо, а тако исто и сва непокретна добра у Смедереву на себе преузео. и брата СтеФана у свему готовимђ новцемЂ Hcn.iaTio, У Шабцу 18. Дец. 1856. СТОННЂ М ГГЛАШИПИЛЕ ТОВИћЂ с. р СТЕФАНЂ М. ПЛА1ШШИ (1-3) ЛЕТОВИћЂ с. р.

.СРБСКЕ швнн в'

а бмвшегЂ могљ ор гака Ст. ,i , ; с раднБо.мт MoioMis оддво!*о , и сада изилазиће и одђ нове 1857. године. Ви- трговину на мов собствено име и ва сокимђ решенЈемЂВисокославно1Ђ По Cp6iio и за Аустрјго водимђ : тако влнгоћи ово уедно двлнмђ , да самћ cnда о Митрову дну на мене примјо и трговину сву бмвшу ђорђа Марков^ћа, кои е з6огђ слабости здравли ио?; -

печителБСтва Просвештенја дозволЈг,-; но е мени, да шмђ настав^иг. течаи, издавагоћи ifi у напредакЂ на свого руку и независно. Обивлгогоћи ово почитованои публици србскои позивамЂ е учтиво на предплату. „С р бс к е ће Н о в и н е" изилазити, као што су и године 1855. подђ moимг> учредничествомЂ изилазиле, трипутг, преко седмице: Вторникомт,, Четврткомг. и Суботом-b по подне, а цена ]'имт> е : на годину 4 талира , на по године 2 талира, на четвртг. године 1 талирг,. Вмше што казаће проглас-Б, кои ће се овомљ.листу приклгочити. У Београду 18. Декембра 1856. МИЛОШЂ ПОПОВИћЂ.

(3—3) Како самБ се долеподписанми сада о прошломЋ Митрову дну одг>

остав10, тако да се сви, кои су досадг, тр говачка сношен!н имали са поменутлли, ђорђемг, МарковићрмЂ. убудуће. кога се што тицало буде, самнзмЂ самимч. споразумћти имаго. У Београду 1. Децембра 1856 КОСТА МАТЛШЂ трговацљ. ШЖ" Због-Б празника Рожд Христова, идућш, последнвт оВОГОД. ЛИСТ"Б Ш умадинк е изићи ће 29. тек. месеца.

У кнбиг опечатнБи к н л ж *» с т в а србскоп.