Šumadinka

40

русаи поеданикт. седио у Пекингу, и свагда су и до сада Руси наибол!! примани у Кини, али сада нинезки царљ збогт, тога што га туку Енглези, Французи и Американци, бацио се са свимђ у наручи Pyciii. Кинези су уступиии Русји миоге землћ у Тунгузш, и установили су уредну пошту изх> Пекинга преко Кахте у Петерсбургљ. СадЋ ће Русин са отваранћмг> ови петљ пристаништа ст> успћхомЂ надметати се сђ другимг. народима тамо у тргованм. — Револуциа у Кини непрестано напредуе, провиниЈин Куанг-Си и варопп, Кирикингт> узега е и сви цареви приврженици грозно су поубиани. — Аустрив заклгочила е у прошломг> месецу Шлиго уговорт> са С1тверномт> Америкомх>. да една другои издаш побћгше преступнике као : лонове, разбоинике, кои Фа-

личне новце праве , куће пале, и овима подобне. Оваи уговорт> заклгочент, e само за ову текућу годину , и ако ов^ две државе една другои неучини какву примћтбу о томе онда ће и у будуће тако се подразумевати. После годину дана обе ове стране могу у спако време напредт, звити, и таи у roBop'b нокварити. — Изт, Париза одћ 15. Дн. телеграФираго : Млого се говори да ће се умалити будетт, воиске и Флоте. Непосредетвена извћстин лорда РедклиФа потврћуго да e Персин примила предлоигена кон е Енглеска учинила за поравненћ. — Болградт, у месецу Фебруариго биће сасвимЂ предант, и уступлћнт,. Позната руска дипломаткина у Паризу кнагинн Ливеновица у»!рла е. (Она е била у CBoioii 71. години.

ФИЛИПЛ ШОРТОНА СТОВЛРШПТЕ ХЛЈЊВНД МЗЂ ПЕШТЕ Препоручуе се почитаемом-в публикуму у призрение, Дућант. 6 са наиболћимЂ изборОМТз готови НЛБ1Ш ЗД ВМОВЕ као Фраковима Францускимх., к а п у т им а, п а н т а л о н а м а, пруслуцима по наиновши 1МОДИ снабдћвент,. Свака о свакон сорти наручбине за наступашће пролеће прима се, и свагда ће се брзо и на наиболћи начинЂ извршити. Стоварнште овм готови халћина налази се овде у чаршш у кући г. ШОПОВИћА, а у Пешти Наенмаркт -плацЂ JW 15.

PHILIPP MORTONS au^s PESTH Empfiehitsich einem hochg eehrten P. T. Publicum zur ^eneigten Beachtung. Das La ger ist auf das reichhaltigste fii ISaal-Anziigeii ais: MALON FRACKS, CAPOUTS de FRANCE BEINKLEIDER et GILETS, nach der allerneuesten Facon assortirt. Besteiiungen fvir die nachste Friihjahr-S a i s o n jeden Umfanges werden angenommen, und stets prompt und solid effectuirt. Das Verkaufsloeal befindet sich in der C s a rschia im SCHOPOVVITS'schen Hause, in Pesth Neumarckt-Platz ,j\s 15.

(1—3) Кодт> подписаногЂ има на продаго веће количество суво самлевеногт, и на нћговои машини за просеанћ фино просеаногт, брашна одт> ражи наиболћ сорте : — исто тако и врло лепогт, семена одт> детелине, кое е на собственои нћговои нбиви произведено, и зато за овдашнго землго особито сходно, а прво до садт, у нашемт> отечеству подигнуто; ко би даиле одт, тогт, рагнногт, брашна или детелиновогт, семена више или манћ ко-

личине к/пити желио нека се обрати на подписаногт,. У Београду 18. Лнуара 1857,год. Ahtohib Немецт, притлжателт, воденице на мокромт, лугу кодт, Београда. Стецишта су отворена : 1 При Суду Смедеревскомт, надт, мас-омт, поч. Саве Стоиковића бив. меанџие до 16. Фебруара.

2 При Суду в, Београда надт, масомт, самоубице Филипа Николића бив. калФе браће Михаиловића до И. Феб. Судт, Окр. Алексиначкогт, позива оне кон право наслћдин надт> масомт, умр. малолћтногт, Миливол наслћдника поч. Снасе Ивановића иначе Бачића изђ Катуме, имаго да му се до 4. Фебруара прииве.

У Кнвигопечатнви Кннжества СрбскогЂ.