Svet

SLOBODNO SE VOZITE AVIONIMA JAT-a, MILJA VUJANOVIĆ PRIČA NEBULOZE!

Razgovarao: »V *S Predrag Popovic r

EKSKLUZIVNO: MISS PROROKA SRDUE

VOJVOĐfINSKfI PBOBOĆICfI VESNfI jedna od naiegzolićniiih nojava na novoformiranoj "proročkoj sceni" Srbije. u intervjuu za "Svet" govori o svojim druženjima sa nolitićarima. komentariše istupe Milje Vujanović. prića o svom dećku iz Grćke i prijateljstvu sa Kleo Palrom. o tome kako je islukla Vesnu Vukelić Vendi. te noručuje:

lije potrebno da čovek bude posebno vidovit da primeti atraktivan šarm vojvođanske proročice i lepotice Vesne. Plačajuči danak zahtevima novinarske profesije, zbog nagomilanih obaveza i popriličnog cajtnota, zadovoljstvo razgovora sa Vesnom nije moglo biti upotpunjeno ambijentom Hajata ili Hajdučke pećine međutim, za prijatno easkanje sasvim dovoljnim pokazao se i ambijent njenog zemunskog stana-agencije. Običnost stana u kome ništa nije otkrivalo raistični zanat domaćice, remetila je samo Vesniua atiaktivnost i eleugancija njene Ijubazne sekretarice Jelice. Dokazujuči nepogrešivost svojih proročanstava, "sveta osoba" Vesna predskazala je "Svetu" dalje povečanje tiraža. Time, naravno. nikoga nije iznenadila. Međutim. više od najprijatnijih iznenađenja vrede nezaboravni trenuci druženja sa zvaničnom "Mis-proročica" i prvakinjom Evrope u trbušnom plesu. • Reci mi šta smem da pitam. Pitaj šta hočeš.

• Nije to tako lako. Moram da pazim kako ne bih prošao kao Vendi. Ma, nećeš, tebe neću da bijem.^ • Šta ti je Vendi skrivila? Ne bih želela da komentarišem taj sukob. • Moraš, nije mala stvar istuči takvu zvezdu. Koliko ja znam ona nije velika zvezda. Da li ti znaš bilo koju njenu pesmu? 9 Njene pesme ne znam, ali znam kako izgleda. E, pa onda? Pesme pravih zvezda svi znaju. Nada Topčagić ima hit "Zovem te, zovem". Nino ima ono "Sto mi noći nemaju svanuća". Znači, prave zvezde moraju imati hitove, a ni za jedan Vendin hit se ne zna. • Znači, ti ne tučeš zvezde več samo zvezdice. I njih retko. Ja sam sveta osoba. • Vendi tako ne misli. Sto se toga tiče bilo i prošlo. -To više ne želim da komentarišem. Uvredila me je mnogo.

Ali, budem li čula da još nešto priča za mene, na svakom mestu gde je sretnem - tući ću je. Ne da ću je tući, nego ću joj promeniti facu. Ovo što je bila na naslovnim stranama, više je niko neće poznati. I ovako je ne prepoznaju na ulici. Ona, inače, samo preko TV izgleda dobro. U prirodi nije takva. U saveznom SUP-u, u Državnoj bezbednosti, na ulici, u televiziji "Pink", gde god da je sretnem, ima da je tučem. • Nisi, valjda, toliko osvetoljubiva i žestoka? Ja sam, inače, jako miroljubiva i smirena. To znaju moje stranke. Zelim samo da joj poručim da se ne plašim pretnji njenim radikalima. Slobodno neka mi pošalje radikale. Ja nisam ni u jednoj stranci. Ja sam apolitična, pa me ne interesuju ni ona ni radikali. Ja čak vrlo poštujem i cenim Sešelja i mislim da je on vrlo inteligentan čovek, ali ni radikala se ne plašim. SLOBODNO PUTUJTE AVIONIMA JAT-a • Trebalo bi da se pričuvaš. Cetnici znaju biti opasni. Meni, zvanično, ne prete radikali. Iz pouzdanih izvora sam čula da je Vendi meni pretila sa radikalima, da če oni meni nešto. Ja se ne plašim nje i njenih radikala, ako ih ona uopšte ima. Ja mislim da je to njeno proizvoljno mišljenje i da ona samo želi da me uplaši. • Pa, da li te je uplašila? Ja se ne plasim! Ne plašim se ni većih Ijudi od jedne kvazipevačice koja, pri tome, pojma nema o pevanju. • Lako ti je da tako pričaš o Vendi. Da li bi tako smela da pretiš, recimo, Ceci? Ceci Veličković? • Ne, nego Ceci Ražnatović. Da, za Cecu Ražnatović ja nemam šta loše da kažem. Ona je jedna vrlo fma osoba koju lično ne poznajem. Najviše volim njenu pesmu "Kukavica". I preko Pinka sam nekoliko puta tražila pesmu "Kukavica". Ceca

stvamo dobro peva i stvamo je zvezda visokog kalibra. • Možeš li da proceniš kojeg su kalibra tvoje konkurentkinje Milja, Vava, Ljubiša i ostali? O Milji sam već često govorila. Milja je jedna osoba koja je bila prva dama astrologije. Kada niko ovde nije znao da pravi horoskope, Milja je to radila. Ja poštujem i cenim to što je ona radila. Međutim, sada je ona osoba koja je prolupala. Ona mrzi sve i svakoga. Ona toliko nebuloza iznosi u javnost i njene informacije uopšte nemaju osnova. Recimo, rekla je za avioue JAT-a da će da padaju. Posle sam čula da je tužila tvog urednika Roberta, jednog finog lava, kojega ja poštujem i cenim, za koga znam da je iskren čovek i što se tiče toga da ne laže. • Možda će avioni zaista da padaju? Ja to ne vidim. Zato poručujem čitaocima "Sveta" da slobodno mogu da putuju JATovim avionima. Mi, Ijudi, u po-

jedinim trenucima možemo da zatajimo. Naš proizvod, avion, ne može da zaJcaže. Možda će se u životu desiti, u Etiopiji ili Egiptu, da padne neki avion, ali to je individualna stvar. • Osim aviona, da li je MiIja još nešto promašila? Pričala je svašta, pričala je da će Istočna Nemačka postati Srbija. O tome nema govora uopšte. Sve što ona govori, to je prazna nebuloza. Isto, otkud njoj prava da pljuje Ameriku. Ko je ona da pljuje Ameriku? Kad ste čuli da ja pljujem neku zemlju? o Ali i ja, ponekad, pljucnem Ameriku; doduše, ne kao Milja. Da, ali ona pljuje po Amerikancu iz svojih razloga. • Iz kojih razloga? Nju Ijuti Amerikanac koji joj nije priznao vanbračno dete Leona. Ona ima vanbračno đete Leona sa glumcem koji je te godine bio ovde. Povređena je njena sujeta. • Ja mislim da je to stvar njenog patriotizma.

"KAD NISAM SA DEČKOM, DRLŽIM SE SA KLEO PATROM" V.P.V.

Svet 14.04.1995.

24