Svet

VAN DAM: "PLAČEM KAD GLEDAM TUŽNE FILMOVE I OPERE"

ŽflM-KLOD VflN ĐflM. Betalianac kojii je gotovo nreko noći postao iedan od nafoopnlamiiih mega-starova akcionog fžlma. u razgovoru za francuski "Pari Mać" demantujle prića da mu u hraku sa novom supmgom Đarsi haš ne cvetaiu ruže:

lAKO SAM SE ČETIRIPUTA ŽENIO. NADAM SE DA ĆE Ml BRAK SA DARSI BITI POSLEDNII!

ek što je završio snimanje filma "Street Fighter" (reditelj Stiven de Suza), Žan-Klod Van Dam je počeo realizaciju sopstvenog filma "The Quest", u egzotičnim predelima Tajlanda. U pauzi snimanja društvo mu pravi Darsi La Pje, sa kojom je godinu i po u braku. • Za samo godinu dana Vi ste se venčali sa Darsi, razišli se, i ponovo se vratili jedno đrugom, zaljubljeniji nego ikad... Ovoga puta sve će biti dobro. Moja Ijubav prema Darsi je eksplozivna. Da, mi smo se često svađali, ali, kađ biste samo znali koliko su me izluđivale glasine o našem rastankn! Ljudi zaista vole da ogovaraju one koji imaju sreće i uspeha. Primetio sam da što je čovek više poznat, to doživljava više neprijatnosti. • Četiri puta ste se ženili. Da li to znači da uskoro možemo očekivati još jedan razvod? Bio sam u braku četiri puta, pa šta! Ja se ženim kao što se drugi zaljnbljLiju na prvi pogled.

Meni nije dovoljno da sa jednom ženom vodim Ijubav, ja želim i da je volim. To je za mene jedini način da se doživi zadovoljstvo. Cist seks je za mene prazan. Meni su potrebni Ijudski odnosi, kompleksni i intelektualni. • Više volite podređene žene nego "mašine za seks"? Znam da kao zvezda akcionih filmova ovo ne bi trebalo da priznam, ali meni se više dopadaju intelektualke. • Ipak, ne može Vam se osporiti Ijubav prema fizičkom kontaktu. Jedna od Vaših bivših supruga Vas je optužila da ste je tukli... Znam. To je Sintija, moja druga žena. izmislila i razglasila. Problem leži u tome što

ona nije verovala ni u moje snove, ni u moj talenat. Kao i njen

otac. Uvek su mi govorili; "Ti nikada nećeš postati holivudska zvezda. Cak ni engleski ne znaš dobro. Dođi i radi sa uama u

fabrici!" U suštini, ona je želeia da postane filmska zvezda, što

joj nikada uije pošlo za rukom. A ja sam uspeo, jer se ničega ne plašim. • Baš ničega?

Ranije sam imao strah od smrti. Govorio sam sebi: "Volim život i zato se plašim smrti". Sada mislim drugačije. I dalje volim život. Dan, noć, šale, dobro vino, da dajem intervjue, Darsine oči... Našao sam unutrašnji mir. Najzad! U tome mi je pomogla Darsi. Ona me je naučila da volim jednostavne stvari kao vožnju biciklom, jahanje, život na selu. • Ipak, teško mi je da Vas zamislim kako živite na selu i gajite koze! Neću ići toliko daleko! Ipak, želeli bismo da pronađemo neku kuću najugu Francuske, koja bi bila svetilište naše Ijubavi. Vidite kako sam osećajan! • Sta to kod Vas izaziva emocije?

Nedavno sam gledao film "Immortal Beloved" (Besinrtna draga) i plakao. Plačem kad slušam Vagnera i neke opere kao "Madame Butteifly". na primer. Ne podnosim nasilje prema deci i životinjama. • Da li Vas emotivno uzbuđuju milioni dolara koje zarađujete? Ja radim i po šesnaest sati dnevno da bih zaradio za život! Otkada sam bogat, srećniji sam, sigumiji i bolje spavam. Ali, ne zarađujem ja samo za sebe. Radim i za svoju decu. • A ako se Vaša karijera prekine? Onda ču pisati. Ili ću biti producent. Pun sam ideja. Snova... Uvek ču ih slediti.

Nedavno sam gledao film "bnmortal Beloved" (Besmrtna draga) I plahao. Plačem kad slušam Vagnera i neke opere kao "Madame Butterfly", na primer. Ne podnosim nasilje ptema deci i životinjama.

"U NJENEVI OČIMA NAŠAO SAM UNUTRAŠNJI MIR": Žan-Klod i Darsi

Svet 23.06.19%.

36