Svet

govorila sam mu da zbog muškarca nikad ne bili plakala, ali zbog takvog intervjua mogu uvek. Da sam uradila taj razgovor. pročitalo bi ga bar 30.000 ljudi, a ono Što bi se desilo izmcđu muškarca i mene. znali bismo samo on i ja, pod uslovom da je pravi, rafiniram. Ipak, više volim da radim za 30.000 ljudi nego za jednog muškarca."

Muškarce na političkoj sceni Srbije ı ne doživljava kao muškarce ı potpuno su Joj nezanimljiv1.

"Cak mi se čini da novokomponovani biznismeni, koji prvo kupuju mercedes, pa tek onda cipcle, imaju višc Životnc energije od naših političara. U Italiji su prošlog leta političare slikali u nekim razoglićenim pozama, kako bi ustalasali javnost. Kada bismo naše obnažili, ne verujem da bismo sc nešto posebno iznenadili. a bogami ni UZbudili." U meduvremenu je stigao ı majstor Za veš-mašinu. Kritikuje je Zašto češće me otvara filter mašine ı saVctuje Je da nade uekos ko bi joj ponagao.

"Ne mogu, Milane, da trpim nekog muškarca samo da bi mi otvarao filter za mašinu" – kaže inajstoru, a ouda sc šapatom pita: "Da li bi frcbalo da sc udam Zbog tog filtera?"

Odličan šlLigvort da Jovaiićeva Opiše Kako Z.ailšlja sopstvenu svadbu.

"Svakako bi morali biti prisutni Cigani sa plehamim zubima. Nc zlaitmimn, nego plehanim! Prethodno bi morali da nauče sve pesme koje volim. Moja omiljena je Sedim u jednom pariskom lokalu' od Olivere Vučo. Do četvrtog osnovne sam Želela da budem Olivera Vučo. Sto se svabde tiče — ne znam, možda bi bilo ncukusuo da budem klasična mlada, debitanfkinja sa skoro čefiri bankc. Videćemo da li će moj život Jednog dana dobiti i tu formu. Sada mi ovakvo stanje u potpunosti odgovara.”

Pretežno muški sagovornici, insist:ranje na SOpstvenoj ženstvenost! ı ženskom pismu, te fino upakovane pikanterije poslužili su mnogima, naročito kolegama, da posumnjaju kako se između Duške ı sagovornika obično dešava nešto više.

"Da, obično kad čujem takvu priču, kažem da sam spavala sa svih 500 muškaraca koje sam 'provukla kroz mašinu”, da to često radim, ali mi je jedino Žao što nije bilo više glumaca. Kada krenu sa takvim spletkarenjem, trebalo bi da imaju u vidu da su svi moji sagovornici imali uglavnom višak godina, višak kilograma, a bogami i godina robije."

Urednica "Duge" ı novog ekskluzivnog mesečnika "Profil" ne poriče da su joj se sagovornici udvarali ı izdvaja epizodu sa Džonom Kazablankasom, tvorcem lepotica kao što su nan, Naomi Kembel, Sindi Kraford, koja se dogodila u Japanu.

"Kada sam radila imtervju sa Kazablankasom,

"Čak mi se čini da

nogokomponsovami biznismeni, koji prva

kupuju mercedes. pa tek onda cipele, imaju više Zivotne energije ad naših politicara. U BHtaliji su prošlog leta političare slikali u nekim razoglicenim pozama, kako bi ustalasali

javnost. Rada bismo naše obnazili, ne vVarujem da Bismeo se nešto posebno

strastvenim mxangupom koji ima tu celu ergelu lepotica, primio me u apartmxawu. Ležao je na krevetu, a

ja sam odmah upitala: 22%

"Treba li da zaključam? urlao je od smcha ı to Je bio početak jednog divnog pri-

"Oedselsin sam se ed roditelje i plačem ste seme de: bih imneslei svoj POBF E prevela, cke mi te odgoverei, ceo len U

BčiZesmRE,

šelžn cica ste

Bopteesd ei

ŠŠe Seti Secam. Slebodme zewlrite E U ormeir, meće?že cje

A-ŽII

jateljstva. Udvarao mi sc tako šfo Je uzco kartu sveta i rekao da šestarom zabodem mesto koje želim. Od-

iznenadili, a Dogamini uzbudišli"

bila sam jer misam mogla da ostavim BIGZ i platu od 100 dolara. Uostalom, Kazablankas bi me sprečavao u karijeri, tako da sam sc vrafila u Beograd.”

Imala je Jovanićeva "slično” iskustvo sa Jedmun sada već bivšim ovdašinjim državnikom koji je nezadovoljan njenim tekstom odveo na Večeru da se rasprave.

"Otišli smo u neki stan i dok smo se pečnjali uz stepcnicc, neka žena, koja tu stanuje, prepoznala ga je i skoro da Joj je ispalo smeće koje je krenula da izbaci. Za vreme večere on je počeo neku priču, a Ja sami ga upitala šta bi mu falilo da ima malo više šlifa, pa da bude evropski frajer. Rekao Je: "Jes, pa da uvek izvisim!" Interesovalo me da li je novinarka, koja se bavi fatalnim ženama, ljubavnicama, prevarama, koju intrigiraju, naravno profesionalno, moćni muškarci, promenila mišljenje o predsedniku Miloševiću kada je beogradska čaršua sumnjala, 'na OsROVU dnevnika njegove supruge. da ima ljubavnicu.

"Tada sam pomislila da ako je to tačno, prvi put ću da glasam za Miloševića. Nikada me ne bi inferesovao njihov odnos da je on ostao u "Tehnogasu". Ovako bi sve nas trebalo da zanima. Priča o bračnom paru sa Dedinja i našim sudbinama je u stvari priča o pokojnom „Jovanu Raškoviću koji kada je pryi put došao u Beograd da pregovara, nije Sc infcresoYao kolika će biti Krajina, kolika Srbija, već da li je predsednik prevario svoju Suprugu. Poznato je kakay Je eihNWtar bio Jova Raškovic. U sklopu te priče intc-

19.2.1996. Svet

UDVARAČI „ OPREZ: Pošto se hrani dijamantima, Duška mora da vodi računa i o fizičkom obezbeđ

resanfan je detalj koji jc primcfio Dušan Ckrebić da slika Mire NIarković u predsednikovom Kabinetu visi ua zidu. a nc kako jc to uobičajeno bar u Američkim filmovima. da stoji na stolu.

Duška Jovanić ne prihvata zamerke da je "estradni” novinar. Jer smatra da

Duške

"Obično kad čujem šakcve

Jovanić kao fotomodela.” Najveći kompliment koji Je dobila kao novinar su MIMizove reči nakoi: njeue kolumne "Zensko pitanje” u "Dugi" koje Je glasio: "U "Dugi' piše neka Duška Jovanić i to u stilu 'Jja sam su-

perriba, a vas ko šiša."

priče, kažem cici sam spceivelle sa svih 500 mužšicareace Koje sci Tprovukle kroz mešimu”, ce to često račim, ali mi je jedimo žao što nije bilo više glumaecen. Made krenu sc fekvim sple?ikkarenjem, šrebaloe bi de imciju u viču ce su svi moji segovornici imali uejlevnom višak godine, vViscik kilogreimie, ci begemi i godina rebije" RK BI Raa Br pne rage i ipiaOSpaUrrı

gostovanje na raznim televi-

:zljania ı programima spada u

profesiju novinara.

"Ne slažem se sa onima koji smafraju da novinari nc treba da daju intervjue, Jer ti razgoveri su po pravilu interesantni. Uostalom, to se radi svuda u svetu. A što se tiče ovih kojima je hobi da mi lepe razne etikcte, vcrovafno će doživcti šok kada u sledećem: broju "Profila" vide fotografije

Upamtiće i reči Danka Popovića, pisca "Knjige o Milutinu". koji Joj Je na Jednom prijemu rekao: "Vi izgledate kao da se hranite dragim 'Kamenjem".

Ne voli kada novinar javno Jadikuje kako je neshvaćen, kako ga režim proganja, a pri tom su tiraži nOVIma u Kojima radi ispod 10.000

"To mi je prosto necukusno. izbegavala sam tu vrstu ispovesti, a imala sam

enju svog yretenastog tela

razloga. Verovatno sam jcdini novinar u istoriji Žeiiske štampe čiji je tekst izbačcn i to u štampariji. Reč je o razgovoru sa novinarom Mirom Radejičićem koji sam radila za 'Bazar',i u "Dugi su mi prekrajali uvode o Miloševiću i jed-

nom ili dva puta izbacili

tekst. Nisam se bunila. Sledeći put sam napisala to isto, samo na drugi način."

_ Svesna Je sujete koja postoji u redakcijama. samo ı tu pravi razliku između muškaraca ı žena. -

"Mislim da su novinarke mnogo bolje od novinara, ali žene se obično spore oko veličine fotografije. Radila sam u dve ženske redakcije 'Bazaru'i a Dugi i ne sećam se da je među novinarkama bilo polemike oko kvaliteta teksta. Ali, zato sam upamtila žučne razgovore o dugim nogama i kratkim suknjama.”

U međuvremenu je pristigla i Duškina prijateljica, kreatorka Verica Rakočević koja je ugledavši Dušku u lakovanim cipelama, miniću i crnoj majici reklaz "Jao, Duška, izgledaš kao -devojčica od osam godina."

E sad ga pretera, pomislih. Meni izgleda kao da ima tlinaest. Prateći me do ulaza, kaže da kad ide na đuža putovanja sa sobom obavezno nosi kuvar, romane Damijel Stil i Sidnija Šeldona. cipele, jer nije ljubitelj rolšua ı naravno, kozmetiku,” Jer Ono što zarađuje više voli: da maže na telo nego na hleb.

Majstor se u kupatilu još uvek muči sa filterom: vešmašine, a Duška pristaje da mu asistira kako ne bi morala zbog "tog filtera”, da sc udaje. O

Dia 2jpparTayaVNXh

%