Svet

Svet ı8.3.1996.

NIKAD NEĆU POSTATI BEOGRAĐANKA!

ANČI:

Razgovarala: Baliborka Božuvic

GI Je najbolji dokaz da ı Crna Gora ima šta da ponudi kad je novokomponovana muzika u pitanju. Ona je za kratko vreme uspela da se ızbori za značajnu poziciju na našoj estradi. Devojka iz Berana je umela da skrene pažnju Javnosti na sebe, ali ı da se zabavlja ı da ŽIVI Za SVOJ PTOŠ.

+ Je li tačno da ti ne bi postala estradna zvezda da, svojevremeno, nije došlo do razlaza Vendi sa gazda Jezdom?” Nije tačno. Kakve veze ima moja karijera sa Vendi ı njenom saradnjom sa Jezdimirom Vasiljevićem?

+ Po njenoj verziji ti si dobila šansu da snimiš ploču fek posle njenog prekida saradnje sa Jezdom, jer tek tada si ti kod njega izbila u prvi plan, pristao je da te sponzoriše.

Ne znam. niti me interesuje šta se dogodilo između njih dvoje. Inače; ne poznaJem Veudi ı ne mogu onda o njoj da pričam. A kad sic već pomenuli sami, početak moje karijere, ne vidim neku vezu izmedu Ice dcvojkc ı Radmile Mudrinić koja ii Je uradila prvu ploču. Pexim:

"Berane" nije mopla biti uapisana ni za kog drupop. Isto tako. ne vidim nikakvu vezu između Vendi ı toga što me sponzorisao "Jugoskandik".

+ Kako je uopšte došlo do tvoje saradmje sa Jezdom? Sreli smo se na Svetom Stefanu ede sam Ja pevala, a on imao velik: biznis. Nje- · mu se dopalo moje pevanje, verovao Je da bih postigla uspeli da snimim ploču. Jednostavno, bilo mu je interesantno da uloži pare u novo lice. Lako smo našli zajednički jezik, Ja sam pevala u objektu koji je on držao, a zauzvrat sam imala obezbeđeno snimanje ploče. To je za mene, u to vreme, predstavljalo idealnu kombinaciJu. Bila sam rasterećena brige oko finansija i mogla sam da se posvetim isključivo pesmi.

+ Ako je sve bilo tako idealno, zašto ste prekinuli saradnju?

Takav dogovor nije mopao večno da traje. To leto mi je bilo lepo, ali čim sam došla u Beograd prestala je naša saradnja. Znači, Jezda Je stajao samo iza mog prvog projekta. Dok je ta priča bila aktuelna mnogo se govorilo ı pisalo o tome.

+ Smeta li ti što i danas važi mišljenje da nije bilo

_ Jezde me bi bilo ni tvoje pevačke karijere?

Pomalo mi je dosadilo to obavezmo vezivanje Za njega. Naglasiću da već četiri godine vredno radim i opstaJem u estradnim vodama bez ikakvih sponzora. Mislim da sam se do sada dokazala kao

- perspektivna ı ı kvalitetna pevačica koja tek treba da uradi najbolje stvari. Sigurna sam da sc Jezdimir VasiljevIĆ ije pokajao ı da mije pogrešio što mi |E poltnobao

zabavljala s sam se sumo 105 fonalerar e

na početku karijere. Verujem da misam razočarala ni druge ljude koji su od početka verovali u mene. A poznato Je da je svaki početak najteži. Sad se već sasvim dobro snalazim u poslu koji najviše, volim, ali koji iziskuje mnogo napora ı strpljenja. + Tačno je da si i bez Jezde opstala na estradi.

Imam rezultate svog rada, a to su tri ploče. Vendi i svim ostalim: kolegama želim mnogo sreće u karijeri, Jer nam je svima sreća nieophodna. I sami vidite da ja punom parom ıdem dalje i da se ne obazirem na priče ı tračeveć koji me prate.

+ Sta ti je pored sreće, bilo potrebno da iz rodnili Berana stigneš do popularnosti i svetla pozornice?

Kao ı za svaku profesiju najbitniji Je talenat, ali sc ne sme tlu stati. Puno sani radila, a imala sam tu sreću da budu uz menc pravi ljudi. Poznanstvo sa Radmulom Mudrinić ı Još nekim ličios-

tma mi je omogućilo da preskočim neke stepenice ı da, od samog početka, radim sa bit-mejkerima.

+ Tvoj stil je negovanje izgleda i manira vamp-devojke? Da li sam vamp ili ni-

sam, ne bih komentarisala.”

O tome neka drugi razmišljaju, a Ja sam samo obična devojka koja radi ono što voli.

+ Tako kažu muškarci.

Odlično. To je kompliment. Svesna sam ı da me ljudi različito doživljavaju. Sigurna sam da ima ı onih kojima se ne dopadam.

+ Kako može da se mne dopada bivša mis Jugoslavije? Na izbore za mis krenula sam sasvim slučajno. Uvek mi je pevanje bilo u prvom planu, a takmičenja lepote su već lepa uspomena. Takve stvari uvek objašnjavam time što sam Blizanac ı Šo volim: da probam sve ŠIO JG novo ı intcresanlmo. Tako sam nekad doživljavala te

izbore. Proglašavana sam prvo Za najlepše telo naše Zemlje, a onda 1994. godine sam postala ı mis Jugoslavije. Mislim da je to sve od mene, bilo bi smešno da opet idem na neke izbore. jer sam postigla ovde što se najviše može. Aktuelne su neke ponude za snimanja ı kastinge u inostranstvu, ali O tom potom.

+ Zlobnici tvrde da ti Je bilo neophodno par plastičnih operacija da bi stigla do titule najlepše Jugoslovenke. Danas su u svetu odlasci kod lekara za estetsku hirurgiju normalni kao što su odlasci kod zubara. A Ja da bilo šta kažem na te priče da sam se podvrgavala plastičnim operacijama biće pogrešno ı suvišno. Onog trenutka kad se odlučim na takav korak, ) što Ser radi. Bilo bi dobro kad bi svi to mogli sebi da priuštimo. Jer uiko nije savršen. Moje ranije fotografije su dokazi da Je sve na meni

hyaliću se ume kao

prirodno, što ne znači da neću promeniti mišljenje za desetak godina.

+ Svaku ploču radiš sa novim saradnicima. Zašto si, recimo, prekinula saradnju sa Kemišom?

Jednostavno volim promene. Kemiš mi je napravio dobar materijal, ali ja stalno težim da budem drugačija, da nešto eksperimentišem. Uostalom rizik je deo igre, a sudeći po prvim reakcijama na najnoviju ploču nisam pogrešila što sam je uradila sa novom ekipom.

+ Zar ti se ne bi isplatilo da si nastavila da sarađuješ sa Kemišom, on je sada Jedan od muzičkih urednika u PGP-u?

lako je on genije, ne znam da li bi to za mene bilo bolje. PGP i dalje maksimalno stoji iza mojih projekata, Jer da nisam imala dobar materijal sigurno ga ne bi m objavili. A sa Kemišom sam ı dalje u korektnim oduosima. + Zašto uvek ističeš svoje poreklo i vezanost za Crnu Goru?

A šta bih drugo? Ja nikad neću biti Beograđanka, jer ne mogu da zaboravim ko sam i odakle sam. Najviše na svetu volim svoje Berane ı svoju Crnu Goru, pa sve ostalo.

+ Da li je sve tako lepo u tvom Životu ili ima i razo-. čarenja?

Možda moja dosadašnja priča zvuči prepotentno. Neko može pomisliti da svesno ulepšavam stvarnost. Od kada sam u ovim vodama postalo mi Je Jasno da među pevačima ima mnogo ružnih stvari ı podmetanja. Pomalo sam razočarana svim tim, ali se trudim da ostanem van svega toga. Konkretno, ne volim nikog da ogovaram i da nekom podmećem nogu. Mislim da za sve ima mesta na estradi.

O