Svet

u

milicija, tako da smo Maškc i ja bili na terasi i to iza betonskog stuba, tj. iza rešetki, ulaza na terasu kafića (vidi sliku).

Pokojni Tasić je izašao da se javi nekom starijem čoveku – komšiji, a posle ispaljivanja prvog projektila čuo sam na terasi glas pokojnog Hyicc: "Brate, šta ti je”. Nakon toga neko Je ispalio još jedan ili dva projektila i nastala Je panika na terasi."

Na pitanje branioca optuženog Ivana Cvetkovića zašto je morao da čuva stražu i pazi da ne naiđe milicija, Jeftenić je kazao:

"Prilikom ispaljivanja prvog projektila, ja sam pomislio da puca pokojni Tasić, jer je on i ranije pucao ispred tržnog centra. Poznato mi je da ga je milicija tražila, jer je ranije potezao oružje na njih. On je sebe smatrao velikim kriminalcem, a koliko je meni poznato bio je i u zatvoru. Zaam da je jednom pucao na jedan automobil i tada je mogao da ubije nepoznatog mladića misleći da je u kolima neki drugi čovek."

Svojoj ispovesti Jeftenić je pridodao ı OVO:

"Ja bolujem od epilepsije i Kritičnog dana nisam uzimao ništa od lekova. U

. miliciji su mi pokazivali neke slike i sve

vreme govorili: To je ŽZuća, to je Zuća'. Da objasnim — policija je insistirala da u svojeručnoj izjavi navedem da je ubica Zuća, a inspektor mi je rekao: Samo ti napiši da je ubica Zuća. Ti nećeš imati nikakvih problema zbog toga.” Kazao mi je da se nigde neću pojaviti u svojstvu svedoka i da neću dolaziti u sud. Ja sam u strahu napisao izjavu, jer sam se plašio da moe policija ne maltretira."

Gotovo identičan opis događaja dao je ı Ivan Mašković. On tvrdi da ne zna ko je ubio njesovog. druga Ivicu ı da ne zna u kom pravcu Je ubica pobegao. A to što JČ u svojeručnoj izjavi naveo da je ubica pobegao pored obućarske radnje ı da je uzeo škorpion., Io mu je. kako tvrdi pred sudom. policija naredila da napiše, uz pretnje da će, ako to ne učun. biti privorvii.

NARUCENO UBISTVO?

Gospođa Gordana Tasić. majka ubijenog. daje nove podatke ı iznosi novu verziju Čitavop slučaja:

"Ja sam od Vladimira Markovića i od Bucka (Predrag NMlilekić) čula da su sedeli za istim stolom sa okrivljenini Zucom. U jednom trenutku, moj pokojni sin je krenuo u WC i tada se Zuća obratio Milanu Raciću rečima: 'Da roknem ovu pičku”, na šta mu je Racić odgovorio: 'Nemoj sada. Sačekaj da ja siđem.' Kad je moj sim već bio mrtav, taj isti Racić me preko telefona obaveštava da je moj sin ranjen i da se nalazi u Urgentnom Centru.

Iz priča drugih mladića čula sam da se u konkretnom slučaju radi o naručenom ubistvu i da je naručilac ovog ubistva "Jusa' sa Petlovog Brda. Njegovo pravo ime i adresu ne znam, već samo to da ima oko 30 godina.

Zelim da napomenem i to da mi je Bucko lično rekao da on pred sudom ne S da kaže istinu, jer će ga u protivnom

IT "

Da u celom slučaju nešto zaista nije

kako treba, pokazuje ı izveštaj komisije

"(dl Vladimira Markovica i 08 Bucka (Predrag

Milekic) čula sam da

su sedeli za istina stolom sa akrivljenim Zucom. U iedmorn trenutan, moj pokojni sin je krenuo u WG i tada se Zuca obratio Milanu Bagicu recima: 'Ba rokne ovu Bičku', na šta mu je Racic odgovoria: 'Nemoj

sada. Sačekai ma ja siđem. Mad je msj sin vec bio mrtav, taj isti Racic me preko telefoma obaveštava da je moj sin ranjen i da se nalazi u Urgentnom Gentru"

(Gordana T'asic)

veštaka koji potpisuje specijalista Za sudsku medicinu prof. dr Dušan J. Dunjic. Odmah posle ubistva pored leša pokojnog Tasića nađena je Jedna čaura kalibra 7.02 mm. a na krovu obližnjeg kioska "Politike" koji se nalazi u visini galerije. Jedan nietak kalibra 7,62 mm ı tri čaure kalibra 9 mm. Konstatovato Je da su 3 čaure kalibra 9 mmi ispaljene iz istog oružja, te da Je projektil izvađen iz tela pokojnika istog kalibra.

Međutini, pištolj koji je oduzet od optuženog Ivana Cvetkovića je oružje marke "CZ" kalibra 7,65 mm. Stoga, u balističkom nalazu, ova komisija na pitanje suda da li se iz pištolja kalibra 7,05 mm marke "CZ" mogu ispaljivati meci kalibra 9 mm PARA odgovara da ne mogu ı da Je čak i tehnički neizvodljivo prepravljanje na kalibar 9 mm PARA.

Cvetković je, naravno, mogao pucati i iz nekog drugog neotkrivenog oružja, ali bi se u tom slučaju moralo raspravljati o gotovo savršenom zločinu. Sve u svemu, ako sud ne oglasi Ivana Cvetkovića krivim za ovo ubistvo, za sada neće biti odgovora na pitanje ko je i zašto likvidirao Ivicu Tasića.

MESTO ZLOČINA: Terasa kafića "GP" na Petlovom brdu

52UHF 95.6 Mhz 98.7 Mhz 100.8 Mhz

aa

Sekunda spota Sekunda maske 1.20 2.40 Oglas do 30 reči 9.00 18.00

18.33.1996. Svet

VODI

_ TELEVIZIJA.

IE

JAGODINA – : ZAJEČAR

KRUŠEVAC

NŠ · i PIROT

LESKOVAC

KOSOVSKA MITROVICA

PRIŠTINA VRAME

GNJILANE I kanal li kanal

0.60 1.20

tel.fax:018/21-351; 23-285; 51-537; 40-218; 347-111; 347-122; 347-123

PROVERITE 20 NS SLS MILON UUI