Svet

SINIŠA MIHAJLOVIĆ. nekadašnji prvoti-

mac "Vojvodine" i "Zvezde", danas igrač "Sampdorje" ı italijanska fudbalska megazvezda, stao je prošlog Y1kenda na "ludi kamen". Siniša se venčao sa Arijanom Rapačoni, čuvenom voditeljkom televizije RAI UNO, a svadbeno slavlje je održano u glamuroznoj rimskoj vili "Makia Madam".

VESNA TRIVALIĆ igra Sultanu, glavnu ulogu u tvfilmu "Zla žena" koji se po istoimenoj Sterijino) komediji ovih dana snima u Sremskim Karlovcima. Film režira Petar Zec, u čijoj Je drami "Zlostavljanje" Vesna već igrala. "Pre-

lep je ovo gradić, arhitektura je čarobna, mirno je, i to odgovara mom senzibilitetu, dok uloga koju igram apso-

; ANA DIMITRIJEVIĆ. osamnaestogodišnja lepotica iz Kragujevca. pobednica je "Bazarovog" takmičenja "Supermodel 96." koje se od ove godine organizuje sa američkom agencijom "Ford". Ana će predstavljati Jugoslaviju na velikom hepeningu lepote u Monte Karlu u organizaciji "Forda" koji će tom prilikom ı proslaviti 50 godina uspešnog rada u svetu

modnog biznisa.

lutno mom · menfu. melodramske obrte u filmovima a ovaj baš to sadrži", kaže Vesna ovo prva uloga nakon serije "Otvorena vrata".

odgovara temperaVolim kojoj je

MILA STANOJEVIĆ BAJFORD.

urednica u Dečijoj redakciji RTS-a i glavni urednik lista "Vreme dece", priča u "TV Novostima" o svoJoj deci koja studiraju u Londonu: "Engleska je takođe njihova domovina. Njihovi koreni su i tamo. Bilo mi je vrlo teško kada su otišli jer smo jako vezani. To je za mene bio šok: jednostavno su me stavili pred svršen čin i rekli da hoće da idu. Mi smo ih suočili sa problemima koje će imati, jer nisu mogli odmah da počnu da studiraju – iako su britanski državljani, morali su da rade tri godine da bi mogli da konkurišu za stipendije, pošto Bajford i ja nismo tamo plaćali porez. Izdržali su to... Jovan je sa 18 ipo godina radio u nekoj knjižari i sam zatvarao i otvarao radnju, nosio pare u banku... Andrej je ovde studirao medicinu: završio je dye godine studija pre nego što je otišao. Ali, tamo su mu geni proradili, pa je upisao literaturu i jezike: francuski i ruski koji je sada tamo Jako u modi. Već je pred diplomskim. Jovan studira psihologiju i on je pri kraju". priča Mila.

r ; MATIJA BEĆKOVIĆ pesnik ı član SANU. dao je intervju Zdenki Aćin koji "Žena" objavljuje u svom poslednjem broju: "Na Birou za ne|- zaposlene našao sam se kada su propali listovi u kojima sam proveo svoj novinarski vek – kao što Su- 'GHk- Zuni'Zum Reporter i čitay niz drugih listova za koje su imena izmišljana jer su njihovi prethodnici bili zabranjivani. Kao što znate, vlast je izmišljala različite načine da zabrani te listove. Recimo, jedan od načina je bilo uvođenje onog poreza na šund", seća se Bećković.

ALEKSA BUMA. ministar

inostranih poslova RS - odoovara u "Intervjuu" na optuzbe da Je | On ratni profiter: "Na žalost, ni mene nisu zaobišli. Pričali su da sam se domogao stotina hiljada maraka. Hoću javnosti da položim račun, tim _ prije što su izbori na pragu, a ja sam nosilac poslaničke liste. U inostranstvu sam u ovim ratnim godinama proveo 150 dana, a dnevnice su bile oko 100 maraka. Podmirivao sam svoje putne troškove i da sam se držao samo suhe hrane kad se sve sabere, to nisu nikakva sredstva."

DAMIR KAKMAS. funkcioner

Reformsko demokratske stranke Vojvodine i potpredsednik Skupštine Vojvodine, nakon odluke Glavnog odbora te stranke o povlačenju iz koalicije sa SPS-om na gradskom (Novi Sad) ı pokrajinskom nivou — odbija da se povuče sa svoje funkcije, kako piše list "Nezavisni". Kakaš je, prema ovom izvoru, već uplatio letovanje u vili Skupštine Vojvodine u Igalu. te se zbog toga opire podnošenju ostavke da mu ne propadne celih 300 dinara koliko ga je sa prevo-

zom koštao taj 15-dnevni aranžman za njega i porodicu. Takođe, piše dalje u "Nezavisnom," dr Kakaš ima ozbiljne ambicije da postane prodekan Mašinskog fakulteta, pa računa da će na tu funkciju (na kojoj se trenutno nalazi dr Đorđe Bašić iz DS) lakše doći sa položaja potpredsednika Skupštine Vojvodine. Inače. nakon zvaničnog razlaza reformista sa SPS-om nijedan od gradskih i pokrajinskih ministara iz redova RSD V

nije napustio svoje fotelje.

SLOBODAN ŠIJAN.

legendarni filmski reditelj čiji je film "Ko to tamo peva" proglašen najboljim ostvarenjem u sto godina dugoj istoriji srpske kinematografije, priča u "Srpskoj reči": "Oduvek sam bio prozapadno orijentisan, ne mogu da kažem da i dalje nisam, ali sada Zapad realnije sagledavam, ne idealizujem ga. Nemam više te ideale o demokratiji, slobodi štampe. Sve je to relativno. Jer kada ste tamo, postanete skeptičniji prema idejama da postoje neki mnogo bolji svetovi." Kaže Šijan koji od 1988. godine (prilično loša komedija — "Tajna manastirske raklje") ne može da sklop finansijsku konstrukciju za naredni projekat.