Svet

3 Svet „28.1 _ 1936:

GOV

PE

- identični V

_Ba du o Kučuk Alija. i Mula Jusuf formirali koaliciju 1803. godine na tadašnje parlamentarne izbore bi verovatno izašli sa sloganom. "IstoSno iStOĆnije.istočno u pizdu materinu". Takva koalicija, koja J Je inače, učinila mnogo za Srbe i

ostale vaseljenske narode na ovim prostorima: nije ih sve nabila pa Oe, a mogla

__ jer nije ih sve mobilisala, a mogla' je; nije ih sve umorila glađu, a mogla je:

_ raspisala | bi izbon c | 1 O. ı formirala sebi O na -

proboj e

Na osnovu. rezultata. sa OSL se trenutno raspolaže može:se Pc04JiB{al}t nekoliko stvari: SRS. |: napravila osetan kora zlo {aj || fa Ce i

| 0 uostalom to

Sumnjam u i yo čitave. izborne procedure jer Znam siciju na terenu. Sigurno je na saveznom nivou bilo podvala i vrđuju rezultati na lokalnim izborima _ gde izgleda valdajuća koalicija nije stigla da sve aranžira u svoju”

O Kad Sc Sve uznie. u obzir veliki sam pesimista i i ne Znam.

kaKO ___

Stvari ubuduće

ea · Odvijati. Jedino GO OŠ : Sam siguran d.

ZO o Ovaj režim

godina. U Ssvakom slučaju ja.

MOMIR VOJVODIĆ

potpredsednik Saborne srpske

streinkce i senator Republike Srpske:

Izgleda da su se Srbima omilili tuđini!

Poslije ovih izbora u Crnoj Gori vlast ima ljevica - DPS, a uz nju je ultra ljevica - Narodna Sloga, tako da danas u „Skupštini Crne Gore imamo ljevičarske ZE:daHSke partije ı sedam Šiptara i muslimana. Dakle u skupštini srpske Sparte ovoga puta nema srpskih stranaka i poslanika, nema nikoga da za četiri godine progovori o srpskom pitanju. Zna se da to odgovara Papi ı onima koji kreditiraju ovakvu političku situaciju u SRJ.

Ljevica u Srbiji, ljevica u Crnoj Gori - to je politička sudbina Srba ove dvije nekadašnje srpske države. Izgleda da su se Srbima omilili tuđini, a za sebe odavno ne mare. Srpski savez Je učinio sve da sabere srpske glasove u Crnoj Gori, međutim, srpski lideri "proklete im duše" nisu vodili računa o nacionalnom interesu. Tako su SSS i SSJ ostale usamljene, a osnivači Srpskog saveza sa svih strana udarani kletvama ı od ljevičara ı od desničara.

Ovi izbori u Crnoj Gori su najbolja freska politički nesrećnog stanja u Crnoj Gori. Neka bude po onom starom: "svaki narod ima vlast onakvu kakvu zaslužuje". Ja vjerujem da će novi izbori ubrzo doći jer Je država pred bankrotom, a nema kredita iz svijeta koji nas mogu izvaditi iz ponora u koji su nas gurnuli naši sadašnji vlastodrši i nasilni usrećitelji.