Svet

IZA KULISA JUGOSLOVENSKE ESTRADE

"Pesma жета ® <S> & ft Evrovizije . petl>€ ■ las!

Jugoslavija ni ove godine uec'e imati svog predstavnika na "Pesmi Evrovizije". Glavni razlog našeg ponovnog izostajanja sa evropskc smotre lakili nota, na kojem se\eć uveliko pojavljuju predstavnici svili bivšili jugoslovenskih republika, je u činjenici da SR Jugoslavija, odnosno Jugoslovenska radio-televizija još nije stekla punopravno članstvo u Evroviziji. Sto se tiče

"Mesama", na kome bi se übuduće trebao birati uaš predstavnik za "Pesmu Evrovizije", kako smo saznali u Preduzeću za kulturno-umetničke i zabavne delatnosti "Adria", festival će se održati i ove godine. ali termiii nije još utvrden. Uz uvek problematićnu tzv. Пnansijsku konstrukciju. na рошeranje lemiina uticala su i još uvek aktuehia postizborna z.bivanja u glavnoni gradu i Srbiji.

ТАР 011: Holbruk, Guza, Halid, Ovana i Gica

Clanove grupe "Tap I 011“ svi znaju kao Ivanu. Gocu. Milana. Doleta i Pe- g ru. Medulim. oui se izmedu j sebe često z.ovu drugim na- g dimcima. Tako je Pera uaj- | češće Kostur ili Holbruk, v dok je Đole - Guza. Milana I u međusobnoj komunikaciji I članovi grupe zovu Halid g (po pevaču Bešliću koji je | imao hit "Neću, neću di- | jamante"). I lepši deo grupe g ima nadimke za iuternu | upotrebu. Ivani često po- I četno slovo zamene sa slo-1 vom O. dok u Gocinom I imenu slovo O zamenjuju | sa I.

I .' ■.. . : .■■. . ' ■ ":: . Brzi - Ijubitelj mačaka! Miroljub Brzaković Brzi ovih dana, dok promoviše svoju novu ploču (prvu snimljenu za Pp' RTS), uvek u rukama (ili čak i na glavi) ima jednu crvenu jabuku koja mu je postala amhjlija i zastitni znak. Manje je poznato da je Brzi dobar poznavalac parapsihologije i astrologije, pa otud i verovanje u amajlije. Još je manje poznato da je ovaj pevac jubitelj životinja, naročito mačaka. U stanu ima tn ijubimca - mačku Mazu i njene potomke Micka i Mrvicu. Svoje Vremeno je Brzi ispred kuce u kojoj stahuje imao i jedan pokvareni kombi koji \e b\o pretvorio u konačište za macke lutalice. Međutim, komšije nisu imale razumevanja za hjegovu Ijubav,

Razvodi se Aneta Farago! Još se mastilo u matičarevoj knjizi nije ni osušilo, a Aneta Farago, popularna voditeljka „Nedeljnog ručka,, na TV Palmi razvodi se od „izabranika srca svog„ - Bože Brunclika, rođenog brata Zorice Brunclik. U naklapanjima zbog čega je do razvoda tako brzo došlo, beogradska čaršija otišla je prilično daleko: „najrabljenija,, verzija je ona po kojoj je Boža svoju novopečenu mladu zatekao u krevetu sa-drugim!

Ksenija ostavila Daču » Ksenija Pajčiti. devojka koja jc u poslednjih godinu dana sjajnim igračkim kvalitetima. izgledom. a pomalo i pcvanjem, značajno doprinela uspehu grupe "Dak", od I. februara više nije član ove grupe. lako i Ksenija. i Damir Radoičić - Dača, osnivač i voda "Daka”, i/.begavaju da direktno kažu zašto su se razišli, iz.vori "Sveta" potvrduju da je u pitanju uovac. Ksenija je. naime. tražila da dobija isti iznos kao i Dača. što šef nije prihvalio. "Grupa ’Dak' sam ja, ja sam je osnovao, ja radirn pcsme i tako će i ostati". kažc Dača. Da nije uzdrman odlaskom Ksenije. Dača želi dapotvrdi i snimanjem novog spota u kome se pojavljuje glasoin i stasom Marija Mihajlović, devojka poznata po pozajmljivanju svog glasa drugim "pevačicama". Sto se Ksenije tiče ona najavljuje solo karijeru ili prilivatauje ponude od neke druge dens grupe.

Slađana Milošević u studiju Posle duže pauze ove godine ćemo napokon dočekati i uovi album Aleksandre Slađane Milošević. Ona inarljivo radi u studiju i kao i ranije dosta eksperimentiše i nada se da će je publika odmah ______________________ razumeti i prihvatiti, a ne kao što je bio slučaj u nekim ranijim prilikama da bude odbaćena sa svim novinama koje je donosila. a da posle nekoliko godiua to isto ponudi neko drugi i postigne veiiki uspeh. Slađana je na novom albumu autor muzike. tekstova, aranžtnana. Odsvirala je sve gitare. u uekim kompozicijama i bas gitare. Od ujenili prvih sarađnika na novom projekt u Gorana Milisav- . lievića i Dejana Nikolića saznajemo da se radi o najcvrscoj rok-ploči koju je do sada uradila. Slađana žeh da novom pločom odslika sve što je prošla u proteklih sedam-osam godina života.

POSLEDNJI PUT ZASPUPALA BOJE JUGOSLAVUE NA "EVROVIZIJI" N2: Ekstra Ncna

Wet 17.2. 1997.

33