Svet

Mozaik

ALEKSANDAR I MAJA EZRAILOVSKI . baletski umetnici. u razgovoru za list "Duga". rekli su: "Pošto sam ja umetnik, i ako govorimo o umetnosti, žena je uvek bila velika i jedina iskonska prava inspiracija. To dovoljno jasno govori da je žena veliki pokretač i emocija, i ideja, i svega ostalog. Za mene je žena nešto najlepše što je priroda stvorila. Lep pas, lep konj, i žena, to su savršenstva prirode, pogotovo ako imaju tu vizuru i tu liniju koju ja smatram za lepo" - kaže Aleksandar, a Maja dodaje: "Ja smatram da će muškarac uvek da se snađe i da će apsolutno da uživa u seksu, jer nama treba mnogo manje za uživanje zbog same konstitucije. Samim tim što mi nasrćemo, znači konkretno nešto radimo i uživamo, a žena je ta koja prima."

ANTONIJE PUŠIĆ alijas RAMBO AMADEUS, u razgovoru za list "Svedok", kaže: "Šta će vam gora posledica od glupog intervjua. Ja ih najradije ne bih ni davao, ali urednici moje odbijanje shvataju suviše lično, tako da mu ja u tom balkanskom vatrometu sujeta, ponekad, radim k’o dežurni vatrogasac. Dopadam se ja dovoljno samom sebi, ali ne želim da baš svaka budala uživa u mojoj lepoti. U početku sam uživao u tome što me Ijudi prepoznaju na ulici. Sada pokušavam da ne budem javna ličnost, već muzičar i tekstopisac (da ne kažem pesnik) koji radi svoj posao najbolje što zna, ili - bar da budem ’Radio pevač’, a ne ’Onaj s televizije’."

MOMČILO BAJAGIĆ - BAJAGA nedavno je rekao: "Što se I tiče prostora nekadašnje Jugoslavije, ja sam, osim u Hrvatskoj i Federaciji B i H, svirao svugde. Stekli smo i neka nova tržišta. Tiraži ploča, u dobra vremena, bili su negde između trista i četiri stotine hiljada. Sada, ovde, геcimo, najveći ’Komunin' tiraž ove godine je negde oko sto trideset hiljada primeraka. Naša ploča je nedavno izašla, a kako smo za mesec dana prodali trideset hiljada, ja bih sa sto hiljada bio prezadovoljan. Mislim da se, što se tiče ove sadašnje Jugoslavije i Makedonije, pošto sada postoji samo neka simbolična carina, tiraž prepolovio, ali ne samo zbog raspada zemlje. nego i zbog nenormalnog porasta pirata. Sve što je izašlo na ргоstoru nekađašnje Jugoslavije. ovde ispred SKC-a možeš naći skoro isti dan."

DANICA MAKSIMOVIĆ naša poznata glumica, nedavno je izjavila: „Pravih prijatelja imam malo, mada volim da se družim. Koliko me oni takvu kakva sam prihvataju, toliko i dobijaju od mene. Prijatelji služe da se posavetuješ, da im se poveriš, izjadaš. da Vodelite dobro i zlo. Rade Marjanović i anja Bošković su prijatelii iz moje branše. Mi smo odrasli zajedno. Tanja i ja se poznajemo više od 30 godina, još iz Aranđelovca. Naše prijateljstvo iz detinjstva traje do danasmih dana. Do sada sam snimala više od 40 filmova, ne znam tačan broi, jer ih ne brojim. Filmski glumci koa nas nemaju neki kontinuitet u radu i zato ta profesija i ne zasiužuje prvo mesto. Film ne može od mene da uzme svu onu energiju koju posedujem.”

ini i filmski reditelj. u razgovoru za "TV Novosti". kaže: "Uvek imam veliku količinu skepse prema svemu što se događa i generalno, nisam preterano napaljiv. Napalim se na predstavu koju radim, sve drugo... Znam da stvari moraju da se završe, a obično se završavaju mamurlukom. Mamurluk je bolan, otrežnjavajući, za to sam pokušavao da se pripremim. Mene taj događaj nije privlačio samo, ili bar ne samo, kao politička stvar. Pre svega, pitanje je promene koja je očigledna i neminovna, a na sve to gledam kao na nešto što se događa već pedeset godina, a koincidira sa mojim životom od petnaeste pa evo, već do tridesete. Priča je o rspadu jednog sistema, a to je mnogo šire od politike. Političari doiaze, odlaze, upadaju u svoje afere, doživljavaju srčane udare - oni su tekuća traka. Uzbudljivo je kad čovek posmatra kako se sistem mišljenja urušava, a ja tu živim!"

MARINA TUCAKOVIC-RADULOVIĆ I ALEKSANDAR RADULOVIC FUTA naši poz nati tekstopisci, kompozitori i aranžeri. u razgovoru za list "Huрег", rekli su: "Od genija do ludaka je korak. Pre sam ludak nego genije. To je ono: ona radi super svoj posao, uvek smisli nešto genijalno, makar u poslednji ćas! Više me ti sudovi uopšte ne pogađaju. U početku me bolelo kada kažu za neki tekst da je debilitet. I sama sam znala za neki tekst da je to popularno, komercijalno, ali nije dobro. Ali, kada je postigao uspeh, shvatila sam da ie to ludilo inak ecnijalno" - kaže Marina. Futa dodaje: "Moja supruga je moja zvanična žena. Osobine: razne. Vrline: ne idu uz mane i mane ne idu uz ' rline."

RADA ĐURICIN glumicu. nedavno je izjavila: "I pored velike želje nije nii se dalo da igram likove kakveje dobijala Ružica Sokić moja drugarica i koleginica. Jednostavno, kockice mozaika nisu se sklopile tako da se to i dogodi. Sada pokušavani da organizujem nešto što bi moglo đa bude novi izazov i pozorišni i televizijski. Evo, bliži se 75 godina od rođenja Vaska Pope, pa bismo mi Vrščani hteli da, osim nagrade, koju je Vršac ustanovio 1994, napravimo i književno veče. Ima glumaca kojima se stalno na tacni daju uloge. 1 ja bih to volela. Ali, eto, svoje uloge stvarala sam sama, tačnije, tragala za njima. I nalazila ih. Srećna sam i zahvalna Bogu što sam mogla da sagledam šta je to odgovarajuće za mene. šta bih mogla da igram, da to organizujem i ostvarim. Ali, ne bih bila manje srećna da sam uloge dobijala na tacni."

МОМО KAPOR književnik i slikar, u razgovoru za list "Nin". kaže: "Moja sudbina je da živim u zanimljivo vreme čitavog života. Evo, doživeo sam dva-tri rata. Kad kažem dva-tri. verovatno ćete se pitati koja. Kao dečak. preživeo sam Drugi svetski rat, kao reporter preživeo sam jedan deo iračkoiranskog rata. Ovo mi je treći rat. Već se osećam kao riba u vodi. Ova vremena su vrlo zanimljiva, a verovatno najzanimljivija je studentska pobuna. Plašim se da i ovi današnji studenti kroz 29 godina, kada postanu moćni Ijudi, ne pozovu ncku novu miliciju da uguši pobimu nekili novih klinaca. To će biti za 29 godina. Ja ću to sačekati da vidim. \eću imati ni dcvedcsct godina."

14

31. 3. 1997. Svet