Učitelj

БРОЈ 24. __У Београду, 1. Септембра 1882 год. ГОДИМА 1.

ћ 54) - ~ : . ЈЕ

У ~

Т СУРЕ ЗА СВЕ | > УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И ВАСПИТАЊЕ

Удружење је снага —

ЗЛАСПИК И ИЗДАВАЛАЦ ,„УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ“ Учитељ је душа школи ИЗЛАЗИ ТРИПУТ МЕСЕЧНО: 4 ПРЕТИЛАТА СЕ ШАЉЕ > ГЛАВНОМ ОДБОРУ УЧИТЕЉ1. 10. 20. Цена је за СРБИЈУ: ГОДИШЊЕ 8 ДИНАРА, Ма у ТЕ ЗА ПОЛА РТВА НА А прн таи пе нето — УПЛАЋЕНИМ ПИСМИМА — УРЕДНИШТВУ УЧИТЕЉА > 2 на САВАМАЛСКА УЛИЦА БР. 6. у БЕОГРАДУ. ДА СТРАНЕ ЗЕМЉЕ 5 ФОР. + Рукописи СЕ НЕ ВРАЋАЈУ.

Одборима учитељског удружења.

1. По члану 7. правила Учитељског удружења, главни је одбор на свом састанку, 26 авг. ов. год. одредио цену листа: за чланове удружења 5 дин. за нечланове 10 динара. Ово решвње важи од почетка последње четврти т. ј. од 1 октомбра ове год.

П. По истом решењу главног одбора, дужни су чланови претплатници да полажу претплату само на по године у напред. Лист ће ве еваком обуставити, који не пошаље претплату најдаље за двадесет дана пошто истече рок.

ПИ! Пошто је редакцији потребно да зна који су чланови учитељског удружења зарад тачности рачуна то бе ставља у дужност одборима, да пошљу спискове чланова најдаље до 1 октомбра. У будуће да тачно извештавају редакцију о иступу или принови кога члана, Од овога зависи тачност редакционих рачуна, па зато се одбори умољавају да тачно извршавају ове одлуке.

ГЛАВНИ ОДБОР.