Učitelj

5

Палеталцевић, је за то, да треба оставити зборовима и гл. одбору.

Председник је за то да се остави збороровима и гл. одбору. Није за Београд већ за другу коју варош : Крагујевац или Ниш. На скупштину не треба да се долази узгред већ то треба да буде главна цељ а све друго споредно. — Скупштина обавештена, и би решено: Да главни одбор одреди место за идућу скупштину у споразуму са месним зборовима, као што је у правилима означено.

Председник. На реду би били предлози, али пошто је мало чланова, тражи да се реши, да се остави до идуће скупштине, да да она о томе реши, а сада да се остави месним зборовима, да и они о томе дебату воде.

Спасеје Радосављевић тражи, да сви предмети уђу у записник.

Урош Благојевић се слаже да уђе у за-

писник, али то не може да буде, јер у |

записник долази само оно, што је на скупштини претресано. Тражи да се одштампају у „Учитељу“, па ће свима члановима бити познато и о томе ће размишљали.

Јанко Караматић товори, да се предлози не штампају то је ствар редакционог одбора. Спасоје се објашњава са Јанком.

Председник је противан предлогу Спасојевом, јер би онда то означили као хитне предлоге. Он је имао неколико, а нарочито 1. од врло велике важности, али неће да их да, него ће да претресе на свом м. збору и да штампа, па ће се дати прилика свима, · да о томе мисле.

Јовић : председним је обећао да ће изнети неке предлоге, а сад одлаже. Потребно је да изађу предлози јер их има важних, а, · и сам је имао један врло важан.

Коста Живковић тражи, да се сви предлози, па да се штампају.

Председник одговара Јовићу, да нема писмене обвезе, шта је о предлозима говорио. Предлоге, које садања скушштина не може да реши због краткоће времена, реДакциони одбор биће дужан, да их у лист штампа —у каквој опширности, то ће одбор решити по важности предлога.

Урош Благојевић тражи, да буде какве белешке ради страних људи, који су донели какве предлоге, па да се види, да су ти људи извршили поруку.

Скушштине решава да се предлози штампају у „Учитељу“.

Јанко Караматић тражи, да се пре одмора избере одбор, који ће потписати запненик и да се прочита последњи записник.

По одмору би прочитали записник УП. састанка П после малих примедаба би усвојен. За тим председник закључи скупштину беседом у којој је равложио цео рад скупштине и његову важност, за тим је заблагодарио члановима на пажњи коју су поклонили скупштини па потпреседнику, секретарима, одборима, полициском изасланику и гостима.

да тим Јанко Караматић у име целе скупштине заблагодари председнику, и скуп се одазва са живео.

Састанак и скупштина закључена у 11. сати пре подне.

прочитају да их знамо, ако не могу

секретари: Мих. Ступаревић Мијаило М. Протић Уртш Благојевић председник Љуб. С. Миладиновић потпредседник Мих. Јовић.

пе пр бин де -–=——