Učitelj

Шта сам вам ја сад каваог = Ко вам је то казао; А јесам ли ја лице или ствар; — Ја сам лице и ја сад говорим “- дакле,

ја сам лице, које товори.

Колико треба да има лица кад се говори 2 (више њих). А колико треба да има најмање лица 2 (два) Кажите овако: где 7од се говори, треба да има најмање два лица: једно које говори, и једно које слуша. Кажи ти! ти!

Пазите! =. Оно лице које 06090. 89960 прво лице, а оно номе се зовори или које сладша 3066 се друго лице. Ти! ти!

Које се лице зове друго % = А које се лице зове прво = Кад неко говори, које је он лице: — А онај ко га слуша, које је он лице% — Кад ти говориш, које си онда лицеј — А онајшто те слуша, које је он липе % _· А вазда ја поворим, које сте ви онда лицеј. А кад ја слушам а ви говорите, које сте ви онда лице • (првој, А које сам ја опет лице: |друго!.

А кад ја вами кажем. „ја ћу певати.“ Знате ли опда ко ће певати, — Кажи ти! — А јесам ли казао моје име; Кажи ти: Коју сам реч казао место мог имена 2 |ујасј. Која је реч заменила именицу у ово реченици: уја сам добар Бави - АКО је казао то |Милорад). Које је лице Милорад кад он говори 3 јао — А коју реч употребљава прво лице кад не говори о себи, но о другом лицу :. (ути . Онда, која се реч употребљава за друго лицеј |ути Које се лице зове првог А која реч означава прво лице“ — А које“ је друго лицег А. која рез означе друго лице; Кажи ти Коки!

Н. Н. ти имаш оца% Волеш ли ти твога оца — О коме смо ми сад говорили: Кажи ти! (о његовом оцу'. Да лије његов отац лице или ствар“ Кажи ти! — Које ли ће лице бити његов отац кад о њему говоримо # Да ли је прво лице» Да ли друго Како ћемо назвати ,онб. лице о коме се говори 2 —

Пазите! _.-- Оно лице, 0 номе се говорт, зове се треће лице, ти! ти! · |

Кад кажем: „Он је добар ђак“. Која је реч заменила именицу Милорад у овој реченици % — Закога смо казали да је добар ђак и __ ја које је по. лице Ка 07 њему говори Шта је ова реч: он“ — Ва које се лице употребљава ова заменица: он“: (за треће). Дакле, оно лице о коме се говори, зове се треће лице. Кажи ти! ти! Која је реч за треће лице: Шта замењује та реч: (име. Како се зове та реч кад замењује име: (заменица). За које је лице та заменица% — А за што је та заменица за треће лицег (за то што сео њему говориј.

Кад ја кажем: уона |прво пример где ће доћи именице ж. рода! је отишла у школу“, знате ли које отишао у школу 2 Која је реч