Učitelj

Рад месних зборова Учитељског Удружења.

1

Кратки тромесечни извештај о раду учитељског збора за Позгаревац и ср. пожаревачки, За месеце: Септембар, Октобар и Новембар т.г.')

Збор учитеља за Пожаревац и ср. пожаревачки и ове године наставио је свој рад. На састанцима, које је до сад држао, рађено је следеће. ;

__ На Г-вом састанку који је држан 18 Септембра. Поднешен је извештај бив. управе о раду и имовном стању зборском за прошлу годину. Изабран је контролни одбор да прегледа рачунске књиге и записнике, и да се увери да ли је све онако како је у извештају казато. За тим су изасланици са учит, скупштине требали да поднесу збору извешће шта је на скушштини рађено и решено, но пошто они своја извешћа нису написмено изложили, то им је препоручено да идућег састанка учине. Пре но што је приступљено бирању нове управе, — а пошто се потреба указала, решено је да замењеник преседника врши благајничку дужност. За тим се приступило бирању нове управе, и изабрати су:

За председника, Васа Живковић ђакон и учит.;

За Замењеника преседниковог а да врши дужност благајника, Антоније Кимпановић учит:;

За деловођу, Даница Пантелићева учитељица;

За Одборнике: Мијапло Стефановић, Живко Јовановић и Ружица Марковићка учитељица.

После овог заподео се разговор: колико пута месечно да се држе састанци и шта на истима да се ради; — и после приличног обавештења донета је одлука, да се сваког састанка одреди дани дневни ред идућег састанка.

Ту Моле'се г.лг. председници да нам шаљу тромесечне извештије о раду зборова као што је овај. Реде