Učitelj

292

12. По изговору ови слова, опет ће се од младежи гимназијалне друга песма одпевати и с тим се ово торжество школско свршити.

13. По свршетку школ. торжества у истом реду и благочинију вратиће се сав овај торжествени строј опет у цркву са све-. штенством натраг, сокаком од Мијевићева дућана, и тамо се одпуст од овог свештеног торжества учинити.

14. Даће се од стране Лицеума и Гимназије професора на овај | дан ручак, кога ће учасници бити: мјестно свештенство, персонал Началничества окружног и примирителног суда, овде находећи се. разни чиновници и званичници и неколико њи одабрани грађана.

15. На истом ручку сећиће се колачи јести кољиво, по обичају наши стари Праотаца Срба. 7 16. Напијаће се здравица почевши од Књаза па редом до. благопотребности.

17. Чиниће се пуцњава и појаће се многаја љета при свим здравицама.

18. По заласку сунца после једног часа, осветљени ће бити. прозори Лицеумско — Гимназијалног зданија сваки са по 12 свећа.

19. Наћи ће се сви професори Лицеума и Гимназије овде по. дужности и после два сата с разлазком њиним дома, свршиће се и све торжество.

У Крагујевцу 14. Јануарија, 18404.

Садоштио : Д: