Učitelj

128

Шта, је то кад се каже: бо, вода, хлеб, име, мама, Рако, итд. То су речи. Из чега су састављене речи — Кажи ми ти један глас 2 — Кад се вода сипа на ватру, шта се чује% — ссе! — Кад ветар дува шта, се чује% — у-у! — „Кад се мачка јавља, како виче 2 ВП АРОН А пате == Гуска% — То сву све гласови. — Шта јег лаве -— Кад. се нешто чује а не зна се шта значи. Могу ли се ти гласови означити 7 — Како се глас зове кад се папише % — Слово. — Шта сезбаставља из слова и гласова 2 — Речи. Деле ли се на што речи 2 Како се зову речи са, једним слогом 2 А. са вишег — Шта је реч 2 Кад се нешто рекне, пак се зна шта је. Кажи ти то2 А више речи кад се рекне, како се то зове Реченица. Реченица је кад сео нечем што год каже са више речи, н. пр. Ја сам ђак.

Из чега сте се учили читати — Из које књиге учите> Како се зове књига из које учите% — Имате ли сви Буквар Извадите га сви; — Нађите последњу слику у Буквару 2 — Која је последња слика. — Како се зове у Буквару ово што се преврће 2 Листови. — Преврћите листове 2 Преврните 7 листова, напред! На другој страни, видите ли слова М% — Јесу ли сва та слова, једнака. — Она с десне стране зову се штампана слова, а ова с лева, рукописна, што се могу руком писати.

Хаја' да видимо можете ли то читати! Читај тиг — Читај ти даљег — Пазите сви2

Ко је то мама — Шта је то шума —> Ко се зове мома2 — Шта, свака ствар има — Шта је овод — А овог -- А овој Све су то ствари! Свака ствар има своје име. — Сви људи имају своја имена, а тако и животиње. — Ко се зове манит или луд2Од чега. постаје магла 2 — Како се друкче зове шетањег — Ходање. — Кога ви треба да слушате 2 Родитеље, учитеље и све.

ПРЕДАВАО

Цвет. Радоичић

учит. ТУ р.