Učitelj

151

у предавању најпре држао веома опширно предавање о ату, а требало је краће, и што по изученом писму ај, нису деца читала из буквара, предавање је примљено као правилно.

5. Решено је поводом неких говорника, да сву будуће поједина предавања не оцењују и не квалификују, но да се о њима само води разговор.

Са овим је састанак закључен.

ту. САСТАНАЋ

Држан 19. Новембра 1889. год. У теравијској школи. Присуствовало више чланова.

На. овоме је састанку рађено :

1. Председник је објаснио збору зашто је разаслао онакав позив за збор данашњи; вели, да је похвадно за учитеље, што сви долазе на збор, а за осуду учитељице које слабо посеђују зборове и слабо сеу чланство уписују.

2. Вођен је разговор о предавању Шарчевићевом, које је про шлог састанка држан у 11. разреду. Било је неколико ситних примедаба, а било је и похвала на предаваље.

3. Предложио је Павле Шарчевић са друговима, да се што скорије приреди забава у корист касе зборске. Збор је предлагаче одредио у приређивачки збор, који ће забаву спремити.

4, На предлог управе зборске, а ради лакшег прикупљања збор је одредио за сваки кварт по једног учитеља, који ће вршити дужност благајника у своме кварту а рачуне полагати надлежном друштвеном благајнику.

Са овим је састанак закључен.

99, Децембра 1889. год., Београд. | Предесдник месног збора, Урош Благојевић. Пословођа збора, с. С. Станишић.

(4

са-о-уре-о–