Učitelj

ПРЕТПЛАТНИЦИМА „УЧИТЕЉА“

ин

Ако добро прегледамо рубрику „Одговори уредништва“ виде ћете да је број претплатника који су платили у прва 9 мес. био тако велики да је се морао штампати у 9 св. У сваком периоду претплате има 20—30 претплатника, А број претплатника у Ш, _ мес, био је толики да је сав штампан на једној страни. За свако време претплате платили су по 565. 6—10 претплатника. Али број претплатника за друга 3 мес, тако је мален, да за та 3 мес. није већим од оног за 1 мес.

· Знате ли шта значи ово Значи то, да је у почетку ове год, плаћан и дуг од пр. год. С тога је први број већи него последњи — одговарате ви. То је истина, Али уколико онда број претплатника, који су исплатили за пр. год. у толико — још и више — треба“ да расте број претплатника, који су платили за ову год, — а оно већ није тако. А шта ћемо с онима који још дугују за пр. год. и чија се имена одавно већ налазе код свију председника зборова % кад би и они платили био би већи број садањих претплатника него | у почетку.

Да пе би у овој размери и даље опадао број претплатника, и да се не би дошло до нечег горег — умољавају се преталатници да пошљу преталату. А нарочито се умољавају председници 360рова и благајници да наплате дуг претплате по списковима који ву им још зимус послати. Сви имајте увек на уму да је „ Учитељ» наш, дружински, лист !

Напомена. Два чланка штампани су у овој свесци после „Записника« рада Гл. Одбора, уЛесковачког збора“ и „Белешке» с тога, што је за време штампања св. за Јуни уредништво решило да с овом св. изда и св. за мес. Јули. С тога ова св. има 67. таб.

ИСЛЕРАВКЖКА.

У «Учитељу,“ св, за Мај, нехотично поткрале су се две погрешке. На стр, 351 речено је да се у Темерину родио Јов. Рајић, а треба Лукијан Мушицки, А на стр. 352 вели се да се Бечеј рачуна у село а треба рећи: да се рачуна у варошице.

У чланку «Из школ. живота,“ на стр. 342 стоји: коју ни је-. дан сиротни човек не може у себи учинити, А треба да се каже: укоју |мржњу) ни један самртни човек не може у себи удупшти.“