Učitelj

640

ТУ. САСТАНАК

држан 30 Септембра, 1890 год.

Били су присутни: Н. Р. Поповећ, К. Петовић, Д,. Ј. Соколовић, М, Велицки, Ј. Лазаревић, М. Јовић, Ђ. Којић и К. Глшшић.

Е

Председник отвара седницу и рече, да је на дневном реду писмо редакционог одбора «Учитеља,“ којим извештава гл, одбор да је за експедитора, „Учитеља« за ову годину изабрао г. Ђорћа Којића, с наградом 20 дин. месечно.

Главни одбор прима ово знању и одобрава овај издатак.

и

П.

Пословођа чита писмо г. Мил. Чабрића председника пододбора пирот. учит. удружења, којим извештава гл одбор, да је послао преписане и уређене спискове УП, учит. скупштине држане ове год. у Пироту. | Прима се на знање..

Ш.

Пословођа чита писмо г. Јосифа Стојаповића сврш. ђака кијевске духовпе академије, којим тражи да му се изда 150 динара награде, која му је досуђена као писцу „Школске дисциплине,“ Он овим писмом тражи, да му се 150 дин. изда као награда а спис »„Школска дисциплина» да му се врати, па да га он као своју својину штампа, :

Главни одбор после подуже дебате решио је: да се упита г. Јосиф да ли пристаје, да се овај његов спис „Школска дисциплина“ одштампа у «Учитељу“ и онда да му се изда досуђена награда,

150 дин а ако не пристаје да му се рукопис врати и награда, не издаје, јер гл. одбор сматра, да кад изда награду за поменуто. дело, оно тим постаје п његова својина.

ТУ,

.

Чита се писмо г' Дим. Путниковића учит. из Београда, којим извештава гл. одбор да се не може примити чланства у редакционом одбору «М. Србадије.“

Главни је одбор решио: да му се оставка прими, а разлози који су руководили гл. одбор да га први пут не; бира, а и сад што му оставау прима ти су, што је ов у неколико прилика давао