Učitelj

ЈАВНОСТ,

ои

ЈЕ

Многим учитељима који нас питају: шта је са програмом; одговарамо: ништа. Још пре две годиче састављена је комисија, за ревизију садашњег програма за основну школу. За то време комисија, на позив председника исте, г. Недића, проф. В. Школе састала се свега три пута. Последњи састанак био је, од прилике пре годину дана, а после никако. И ако је у Шросв. савету тражено неколико пута да комисија доврши свој рад — опет није било никаква успеха: председник није сазвао седнице никако, — Ако се и даље овако похита, онда нека се надају учитељи да ће. кроз 5—6 година сигурно доћи до новога програма, а дотле — нека се мало стрпе.

ЈЕ

На питања многих учитеља: хоће ли се што о основним школама изнети пред скупштану 7“ одговарамо: не знамо да ли се што у Министарству просвете спрема, али глав. одбор учитељ. удружења<“ спрема измене у сад. закону о основ. школама, што мисли поднети народним посланицима да га као свој предлог изнесу пред скупштину. Да ли ће се у скупштини примити видећемо. Надамо се да неће пропасти.

Ш.

На предлог г. Министра просвете за редовне чланове главног просветног савета постављени су: г.г. Милан Недељковић и др. Милан Јовановић -Батут, проф. В. школе, Љуба Ковачевић, проф. Војне Академије, Ђура Козарац, дио. 1. беогр. гимн., др. Никола, Ј. Петровић, директор П. беогр. гимназије, Милован Маринковић, директор ниже беогр, гимназије, др. Војислав Бакић, управ. Учит, Шкоде, Живио Поповић, проф Учит. школе и Стеван Ловчевић проф Т. бегр. гимназије,