Učitelj

УЛ

7.

Председник јавља гл. одбору, да се досад није ништа радило на покретању „М. Србадије.“ Уредник „М. Србадије» наје ни сазивао седнице.

М. Јовић напомиње, како је био ступио у преговоре са Змај Ј. Јовановићем уредпиком „Невена“ — да би с њим ступили у заједницу, за издавање дечијег листа. Но пошто он није хтео ни један наш услов да прими, што је главни одбор извинио Јовића а решио : | 6 Да се ни с ким више не ступа у преговоре односно издавања „М. Србадије,“ но да се одмах отпочне рад око покретања исте.

“ У.

; > Пошто су се ове године извршили многи премештаји у невреме, који јако сметају папретку џаставе, и како се неће ове гогине ништа радити на закону 0 основним школама и сталној ревизији — то главни одбор решава: | |

Да се на надлежном месту поради, до, се спреми пројекат о сталном надзору и измбни закона о основ. школама, као и да се осуде овогодишњи премештаји у невреме, који највише сметају напретку наставе:

МТ.

Уредник „Учитеља« јавља, да досадашњи одбор редак. ; Учит.“ врло мало може користити уређивању листа, с тога тражи измену у одбору.

Главни одбор налази, да нема места предлогу уредништвовом пошто је рад подељен на више лица; но ако ко зе ради да се онда осуди. - С овим је састанак закључен.

Деловођа : Председник Д. Ј. Соколовић гл. одбора „учит. удружења“ Н. Р. Поповић