Učitelj

739

У Мих. Јовић износи, како је у „Виделу» штампан један чланак под насловом „Лепо, Бога/ми,» — у коме се напада га. одбор поводом решења редакц. одбора листа „Учитеља» — којим је при-

мио и хонорисао приповетке из учит. живота Ј. Веселиновића, и тражи да гл. одбор, одговори «Виделу« на овај напад безразложни,

Главни је одбор решио да се одговори па овај напад, и да се у томе одтовору каже, како је редакциони одбор листа «Учитеља“ примио само причу Јанкову „Крле« као добру, а редакцпоног се се одбора не тиче ништа рад и прошлост Јанкова, но само његов књижевни рад. :

(6 овим је састанак закључен. Председник

глав. одбора уч. удружења,

Д. Ј. Соколовић | Н. Р.- Поповић.

. Деловођа:

Фоо о О.

“~

ТРАВИ ЛА

реданкционог одбора листа „Учитеља.“

даљ 1.) Редакциони одбор састављају пет чланова, које бира га. одбор. Уредник и благајник морају бити члапови гл, одбора (чл.

#5.) Уз ове чланове главпи одбор може бирати п толики број помагача. %. Уредникова је дужност: ај. Да прикупља и уређује материјал за лист; 6). Да пази да број на време изађе; в). Да држи ревизиГу ; г), Да оштампава онолико комада колики је број претплатника и педесет више. О овоме да се се споразумева са благајником и експедитором пи остављаће о томе у архиви свагда писмени акт потписан именованом тројицом; д). Да руковди издавачку радњу око дружинског листа; ђ). Да даје рукописе члановима и помагачима на реферисање.

8.). Благајникова је дужност: ај. Да за свакога претилаинтка. од кога прими претплату, извести експедитора, како би га и овај у књизи претплатника одужио: 6). Да на захтев редакц. одбора свагда даде извештај о стању појединих партија буџетом одређених; вј. Да исплаћује издатке по решењу редакц. одбора.