Učitelj

60 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

Благојевића, Д. Ј. Путниковића, уредника, и Мих. Стевановића, чланове Глав. Одб. и Светозара Вучовића и Станишу С. Станишића, учитеље из Београда.

РАД УРЕЂИВАЧКОГ ОДБОРА.

Уређивачки одбор, кога је Главни Одб. изабрао и ставиому у дужност, да се брине о уређивању и излажењу „Учитеља«“, на првим састанцима овојим донео је ове одлуке:

1. Одредио је сталне одељке, који у листу треба да су заступљени, и који ће радови у који одељак долазити. (Сви су ти одељци у овом броју у главноме заступљени).

9. Да Формат листу буде мало већи од досадањег.

3. Да би се лакше могла купити претплата, и тачнији рачун о листу могао подносити скушштини, уређивачки одбор је решио да лист почиње и свршава своју годину са школском годином. За годину да излази 10 свезака од 5—6 таб.; јула и азгуста да лист не излази.

4. Да би „Учитељ“ садржином својом што више и боље могао одговарати задацима, које он има као орган Удружења, уређивачки одбор је _решио да са Глав. Одб. писмима умоли све наше виђеније просветне раднике, да и они своје радове шаљу »„Учитељу.“ -

5. Да се радови штампани у «Учитељу" награђују са 20—%0 дин. од штампана табака. Хонораре члановима, Глав. Одб. за радове у листу штампане, да не одређује уређивачки ни Глав. Одб., него да се остави скуптштини, да то она оцени и хонораре одреди.

6. Да се тачно води рачун о књигама, које се на приказ пошаљу, а тако исто п о књижевним листовима, који се шаљу у замену. Све то, пошто се прикаже у листу, да се предаје књижничару Глав. Одбора да их у списак заведе и чува.

РАД МЕСНИХ УЧИТЕЉСКИХ ЗБОРОВА.

1. Београдски збор. На састанку 8. ов. м. прочитан је извештај о раду у прошлој години, а за тим се приступило обнављању збора и бирању нове управе. Збор је изјавио благодарност управи за рад прошле године и изјавио да управа остане иста, само да се нови чланови управе изберу на место потпредседника, који је променом службе престао бити члан управе и да се управи дода још један члан одбора. На тај начин изабрани су: Урош Благојевић за председника, Станоје Николић за потпредседника, Свет. Вучовић за благајника, 0. 0. Станишић за деловођу п Савка Радичевићева, (Савка Поповићева и Павле Шарчевић за одборнике.