Učitelj

|

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА 59

места, захвалили су се скупштини на поверењу, а за тим је председник дао 5 минута одмора, ради споразума о избору потребног броја секретара, и одбора, После одмора, скупштина је једногласно изабрала:

За секретаре: Милицу Секулиђеву, Ник. Соколовића, Мих. Сретеновића, Ник. Богдановића, Глигорија Миленковића и Мих. Ђ. Станојевића.

За чланове извештајног одбора изабрани су: Ђ. Јовановић, Васа Марковић, Стеван Ђорђевић, Ј. Џ. Јовановић и Јов. Поповић,

За чланове контролног одбора изабрани су: Алекса Милојковић, Лазар Кнежевић, Лазар Зарић, Анта Голубовић и Мих. Цветковић.

Пошто је на тај начин изабрано све скупштинско часништво, прочитане су честитке скупштини, које су стигле из разних крајева. За тим је скупштина ставила у дужност председништву, да у име њено телеграФ. путем честита дан рођења Његовом Величанству Краљу Србије, и рад занатлиској скупштини, која је тога дана у Пироту отворена, а решила је и то: да председник и подпредседник оду најстаријем представнику државне власти у Врањи и да му лично честитају, у име скупштине, општи празник.

Тиме је први састанак закључен и заказан други у 3 часа по подне.

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА.

Осма учитељска Скупштина изабрала је за чланове Главног Одбора

Учитеље из Београда:

Видосаву Јовановићеву, Михаила Јовића, Милоша Велицког, Уроша Благојевића, Дим. Ј. Путниковића, Косту Глишића, Анту Голубовића, Стевана Зарића, Дим. Ј. Соколовића и Михаила Сретеновића.

Учитеље из унутрашњости:

Симку Ивковићку из Азање, Николу Чолаковића из

Врање, Стевана Ђорђевића из Крагујевца, Михаила, Стевановића, из Пожаревца и Крсту Божовића из В. Врбнице.

Чланови Главног Одбора на првом састанку, 14 августа, конституисали су се и изабрали: за председника, Михила Јовића, за потпредседника Косту Глишића, за благајника Милоша Велицког, за деловођу Михаила Сретеновића, за уредника «Учитеља» Д. Ј. Путниковића (пошто је бив. уредник раније изјавио

да не може даље бити уредник) и за књижничара Стевана Зарића. ;

За чланове уређивачког одбора изабрао је Глав. Одб. три члана Глав. Одбора и два учитеља из Београда и то: Уроша,