Učitelj

794 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

М.

Драг. К. Мирковић, јавља да не прима лист и ако је претплату положио. Благајник и уредник објаснили су да су лист слали у Брестовац црноречки, место крајински, и да је та грешка исправљена.

М Жив. Манојловић, пита је ли примљено 50 дин. улога за њиховог члана утемељача. Шаље 20 дин. помоћи Русима. Пита хоће ли се штампати имена помажућих чланова. Решено: Да се одговори о пријему и даће се имена чланова штампати.

УМ. 3

Председник збора рам.-голубачког шаље извештај о раду збора и списак чланова. — Прима се к знању. УП.

Лазар Зарић председник збора рам.-голубачког јавља да се у њиховој архиви не налазе акта по којима би се могло сазнати стање збора за прошлу годину. Моли да му Главни Одбор пошље имена чланова за прошлу годину са назначењем који нису улог положили.

Решено: Да се учини по писму.

УШ.

РГ. Коста Динић, начелник среза посавског у окр. подунав. јавља да, се тај срез уписао за члана утемељача са улогом од 100 дин. Прима се к знању с благодарношћу.

1Х.

Васа Симић потпред. збора јасеничког пита: Да ли могу бити редовни чланови удружења, који не примају лист2

Решено: Да му се одговори: Да је морална дужност чланова, да примају свој лист, али да се по правилима нашим нико не може на то натерати, а нарочито кад су муж и жена, брат и сестра учитељи у једном месту.

Х.

Прочитано је писмо Дим. Глигорића учитеља, којим јавља како им неки чланови збора сараорачког чине сметње у раду. Прима се к знању. ·

ХР

Пет. М. Стојановић учитељ, председник збора бело-паланачког шаље

признаницу поштара из Беле Паланке, по којој је примио 15 дин. претплате на „Учитељ“ <

1